No niistä VOIMAruoista :)

 
En kirjottas tätä tekstiä jos en oikeesti ois jo kolmen päivän jälkeen tuntenu "jotain" kun oon syöny voimaruokaa :)
 
Kävin keskiviikkona ostamassa Lifestä luomu Voimajauheita ja aloitin heti niitä "syömään". Mullahan oli jo keskiviikkona kauhee olo flunssan takia ja tein näistä mun jauheista itselle "vitamiinipommin" :).Oon nyt sitten aamut aloittanut tällasella vitamiinipommilla :).
 
Mun mukaan lähti Lifestä Chian siemeniä, spiruliinajauhetta, Camu Camu-jauhetta, Macajauhetta ja Psylliumkuitujauhetta.
 
 
 
Tällä hetkellä mitä voin sanoo vaikutuksista: maha toimii :), flunssa ei ollu niin paha kuin yleensä ja olo on muutenki virkeempi. Ottaen huomioon siis sen, että yleensä kun on flunssa niin ei jaksa tehdä mitään. Nyt oon kuitenkin jaksanu tehä koulutehtäviä (hyvä minä), tehä kotitöitä ja nenä ei oo ollu NIIN tukossa kuin yleensä. Lima irtoo ja silleen.
 
Sekoitin nuo jauheet (jokaista n. puoli teelusikkaa) ja siemenet(1tl) luonnonjogurttiin & mehukeittoon ja niiden paha maku ei maistunu ollenkaan noitten läpi. Tuo spiruliinajauhe maistuu ja haisee aika kauheelle, mutta se onkin parempi sekoittaa esim. smoothien sekaan.
 
Mää pikkusen kerron mitä noitten jauheitten pitäis tehdä:
 
Camu Camu-jauhe: Camu Camu marja joka kasvaa Amazon joen varsilla. Intiaanit on käyttänyt tätä marjaa jo kauan (siis ihan helvetin kauan) ja siinä on c-vitskua viisikymmentä kertaa enemmän kuin esim. appelsiinissa. Tämän marjoista jauhetun jauheen pitäis vahvistaa kehon immuunijärjestelmää, suojata elimistöä vapailta radikaaleilta* ja tukea hermoston toimintaa
 
*Vapaita radikaaleja tulee kudoksiimme hengitysilman ja normaalin aineenvaihdunnan kautta. Nämä ovat parittomia happielektroneja ja ne hakevat kohdetta, johon purkaa ylimääräiset elektroninsa. Vapaiden radikaalien syntymistä elimistössä ei voi estää. Ne ovat myös osa elimistön puolustusjärjestelmää, sillä ne tuhoavat haitallisia bakteereja. Ongelmaksi ne muodostuvat, kun niitä on liikaa eikä elimistö ehdi korjata riittävästi niiden synnyttämiä vahinkoja. Vapaat radikaalit siis oksidoivat eli hapettavat solujamme - aivan samoin kuin ne hapettavat eli ruostuttavat rautaa.(vinkkilanluomutuote.fi)
 
Spiruliinajauhe: Spirulina on mikroskooppinen levä, joka on kasvatettu luonnonmukaisesti makeassa vedessä, kontrolloiduissa ja puhtaissa olosuhteissa. Spirulinalevä sisältää runsaasti proteiinia sekä vitamiineja, joista erityisesti B-vitamiinia ja beetakaroteenia sekä kivennäisaineita, kuten fosforia, magnesiumia rautaa, kaliumia, sinkkiä ja mangaania. 
 
Chian siemenet:
 
Chiaa viljellään nykyään myös Kaakkois-Aasiassa ja Meksikossa. Vanhat kulttuurit varsinkin Guatemalassa ja Meksikossa ovat käyttäneet chia-siemeniä peruselintarvikkeena. Kasvi kasvaa luonnollisesti etenkin Meksikon ja Guatemalan keski- ja eteläosissa.
Chia siemenillä on pitkä historia ihmisravintona, alkaen muinaisesta Meksikosta n. 2600eaa. Amarantti, pavut, chia ja maissi muodostivat pääosan Atsteekkien ja Mayojen ruokavaliosta kun Columbus saapui Uuteen Maailmaan. Vielä nykyäänkin sitä käytetään ’chia fresca’ juomassa joka on käytössä Meksikossa, Keski-Amerikassa, Kaliforniassa ja Arizonassa.
 
Chia siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia. Siemen koostuu merkittävistä määristä kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki yms. Tuotteen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn Omega-3 pitoisuus, jota on enemmän kuin kalassa tai muissa jyvissä tai siemenissä. Omega-3 öljyt ovat tärkeässä roolissa vitamiinien ja muiden rasvojen liukenemisessa. Toinen hieno ominaisuus on Chia siemenen sisältämät ravintokuidut. Se sisältää n. 38 % hiilihydraatteja (30 % liukenemattomia, 3 % liukenevia ja loput aminohappoja). Korkea kuitupitoisuus sekä niiden hyvä nesteenimeytymis- ominaisuus (10 kertaa oman painona verran), auttaa painonhallinnassa sekä useissa ruoansulatusvaivoissa.
 
Maca: On yksi superfoodeihin laskettavista ruuista. Se on ravinnerikas juurikasvi, joka tunnetaan myös nimellä Perun ginseng. Se sisältää runsaasti aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Maca nautitaan yleensä jauhetussa muodossa. Maca-jauhetta on käytetty perinteisenä ruokana sekä lääkinnällisiin tarkoituksiin jo muinaisten inkojen toimesta.
Maca jauhetta kiitetään yleensä seuraavista terveysvaikutuksista: lievittää stressiä,antaa energiaa&kestävyyttä,kohentaa seksuaalista halukkuutta ja lievittää impotenssia(ihme ku mua onki p*nettanu pari päivää:),vahvistaa immuunijärjestelmää,vähentää kroonista  väsymystä,helpottaa masennusta ja tasoittaa hormonitasoja molemmilla sukupuolilla.

Maca on voimakas adaptogeeni, jota on kauan käytetty hoitamaan vaihdevuosien oireita ja nykyisinkin lääkärit suosittelevat sitä turvallisena vaihtoehtona hormonihoidolle.
Macan maine tehokkaana kestävyyden vahvistajana ja sukupuoliviettiä nostavana yrttinä juontuu jo vuosisatojen takaa ja se on viime vuosina taas noussut ihmisten suosioon ansioidensa vuoksi.
Maca-jauhe on tunnettu myös urheilumaailmassa. Urheilijat suosivat macaa, koska se lisää energisyyttä ja kestävyyttä, fyysistä suorituskykyä ja hapen määrää veressä. Se myös tukee immunijärjestelmän toimintaa.
Maca on ravintosisällöltään varsin monipuolinen. Siinä on runsaasti proteiinia, tärkeitä mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja fosforia. Se sisältää myös lukuisia mineraaleja (mm. jodia), B-vitamiinia, tärkeitä rasvahappoja sekä 18 aminohappoa, joista 7 kuuluu 9 tärkeimmän  aminohapon joukkoon.

 

Psyllium kuitujauhe: Psyllium on jänönratamon kuivattua siemenkuorta. Vatsaa hellivä ja runsaasti liukoista ravintokuitua sisältävä psyllium-jauhe on gluteeniton ja soveltuu erinomaisesti käytettäväksi ruoanlaitossa ja leivonnassa lisäämään kuitupitoisuutta.Kasvin pienet, mauttomat ja hajuttomat siemenet ovat hyvin kevyitä ja 2 grammaan psyllium-jauhetta vaaditaan 1000 siementä. Psylliumia käytetään kuitulisänä esimerkiksi ummetuksen hoidossa.

Käyttö: 1 tl - 3 rkl / pvä. Psylliumin käytön yhteydessä tulee aina nauttia riittävästi nestettä mahdollisten sivuvaikutusten välttämiseksi. Tyypillinen suositus on 3,5 grammaa psyllium-jauhetta 2,5 desilitraan nestettä. Gluteenittomassa leivonnassa psyllium parantaa taikinan sitkoa. Leivonnassa psyllium sekoitetaan taikinanesteeseen ja sen annetaan turvota 10 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Voit sekoittaa psylliumia myös smoothiejuomiin, puuroon, jogurttiin tai muihin välipala-annoksiisi.
 
* ylläolevat tekstit lainattu cocovi-tuotteiden sivustolta
 
Kannattaa siis aloittaa noiden syöminen pieninä annoksina. Itse tosiaan laitoin jauheita vain n.puoli teelusikkaa ja chiansiemeniä uskalsin laittaa sen 1 tl. Mulle suositeltiin, ja taitaa se myös tuossa Macajauhepurkin kyljessä lukeakin, että kuukaudessa kannattaa pitää viikon tauko tuon jauheen kans, jotta sen teho pysyy hyvänä.
 
Lupaan kertoa myöhemmin lisää, jos koen että on kerrottavaa :)
 
 
Perjantaita kaikille :)
 




 

Kommentit

Suositut tekstit