Biojätepossu osallistuu ruokahaasteeseen :)

Bongasin Rantapallon blogisivuilla olevasta blogista (jotenkin kummallinen lause...) London and beyond ruokahaasteen, mihin haluan osallistua...koska RRrakastan ruokaa :). Sanon itseeni välillä biojätepossuksi, sillä en oo mikään kranttu ruoan suhteen :). Mutta nyt haasteen kimppuun.
 
 

1. Mikä on lempiruokalajisi?

Ihan kauheen vaikee kysymys.Mulle ruoka ja sen tekeminen ja sen maistaminen on tärkeetä.Aina kun matkustan, yritän bongata ensimmäisenä hyviä ruokapaikkoja.Selailen myös nettiä ja yritän löytää sitä kautta hyviä ruokapaikkoja missä ihmiset on käyneet.Ensimmäisenä mulle tuli mieleen Mexico ja Tijuana.Söin siellä parhaan, ikinä, tacon.Sen teki sellanen meksikaani(oho!)tupakka suussa käryten.Söin kaks tacoa ja kulautin päälle vielä Corona olutta niin avot.Makso muuten noin 1,50dollaria tuo koko annos olueineen päivineen.Mutta vaikka rakastankin maistella muiden maiden ruokia niin pakko sanoo, että suomalainen ruoka on kyllä hyvää.Rakastan esim. lohikeittoo, kaalipataa, rössypottuja (oululainen ruoka),makaroonilaatikkoo :). Kiinalainen-, intialainen ja nepalilainen keittiö kolahtaa myös.
 
2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi -tyyppailetko ravintoloita,etsitkö street food-kojuja vai kokkaatko mieluummin itse?
 
Kaikkea näitä. Yks parhaimmista hodareista oon syöny Los Angelisissa, siellä ihan keskustassa. Ostin sen sellasesta hodarikärrystä.Voi taivas se oli hyvää.Thaimaassa söin paljon paikallisten kojujen riisiannoksia ja Balilla eksyin McDonaldsiin, koska teki niin paljon niiden riisipöpellysten jälkeen juustohampparia mieli :). En oo koskaan ulkomailla kokannut itse.
 
3. Oletko jossain matkakohteessa joutunut pettymään safkoihin?
 
Balilla kun budjailin, niin olin hieman pettynyt siihen etten oikeen löytänyt (tai sitten niillä ei oo) kunnon balilaista ruokamestaa.Kaikki oli sitä samaa riisipöperrystä mitä olin syönyt jo 6 viikkoa.En nyt voi sanoa että olisin pettynyt siellä, mutta jotain siellä jäi ruokakulttuurista puuttumaan. Italiassa petyin yhdessä paikassa pizzaan, koska luulin että se olisi "tietynlaista", mutta eihän se maistunutkaan miltään. Myöhemmin löysin Roomassa huippuhyvän pizzerian, missä sai kunnon lättyä:).
 
4. Alkupala, jälkkäri vai pääruoka?
 
Ehdottomasti pääruoka.
 
5.Entä pizza-millä täytteellä?
 
Ananas,herkkusieni,sipuli,aurajuusto
 
 
 
6. Oletko koskaan osallistunut (lomallasi tai muuten) ruoanlaittokurssille?
 
Tuli käytyä yläasteen jälkeen amiksessa "ruokapalvelujen perustutkinto" (vaikka siitä ei ammattia tullutkaan niin apua siitä on ollut). Osaan laittaa ruokaa ja tykkään kokeilla kaikkee uutta.Ulkomailla aina mitin et "mitähän mausteita tähän on käytetty" jne.
 
 
 
7. Missä maassa on mielestäsi parhaat safkat? 
 
No  Suomessa! Los Angelesissa tuli maisteltua kaiken maailman keittiöiden tarjontaa. Mut ihan periamerikkalainen ruoka on myös hyvää (ja annokset ihan valtavia). L.A:ssa on sellainen pulled pork paikka joka on kuuluisa niiden sinapistaan. Söin siis tuota pulled porkia silloin kun sitä ei kukaan hehkuttanut täällä Suomessa. Se revitty sianliha laitettiin paahdetun sämpylän väliin ja sinne sitä sinappia, ah!Jenkkien In n' Out pikaruoka on maailman parasta. Mikään ei voita sitä. Meksikolaisesta ruoasta tykkään myös. Siis sellaisesta oikeasta meksikolaisesta, ei mistään Santa Fen tai Cantina Westin yrityksestä laittaa meksikolaista. Helsingistä löytyy huippuja oikeita meksikolaisruokapaikkoja esim.Patrona ja Cholo.
 
 
 
8. Entä juomat?
 
Rasvaton maito, slurps :). Mansikkamargarita Tijuanassa oli hyvää (ja meni päähän). Kööpenhaminassa join jotain niiden kaakaota (lasipullosta), joka oli ihanaa hodarin kans. Lasipullocokis on myös parhautta.
 
9. Kuinka kansainvälistä ruokavaliosi tavallisesti on?
 
Enemmän syön suomalaista ruokaa...silleen lautasmallin mukaan:)
 
10. Mitä evästä otat yleensä mukaan matkoille?
 
Enpä oikeestaan mitään. Ei tuu mieleen että oisin vienyt ruokaa mukanani Suomesta kun oon jonnekin lähtenyt.
 
11.Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?
 
En oikeestaan muuta kuin mausteita :)
 
 
Tulipa nälkä :)

Kommentit

Suositut tekstit