Maailman paras pizzapohja.

Haluan jakaa teille maailman parhaan pizzapohjan ohjeen. Tämä on sarjassamme " ei yllätysvieraille" oleva resepti. Eli aikaa vaaditaan ja rakkautta :).

Pizzapohja:

5 dl vehnäjauhoja tai durumjauhoja  tai 00-jauhoja (saa ainakin lidlistä)
2,5 dl vettä
2,5-3 g hiivaa eli ihan pikkuriikkinen palanen hiivan reunasta (itse käytin kuivahiivaa kun ei ollut tuoretta, mutta tuorehiiva on parempaa tähän)
1,5 dl oliiviöljyä
5 g suolaa

                                      
 
1. Otin kuivahiivaa ihan hyppysellisen kuivahiivapussista, joka sekoitetaan jauhojen joukkoon

                                        
 
2. Öljy, sokeri, lämminvesi ja suola sekoitetaan erillisessä kipossa. Ota huomioon, että öljy ja vesi ei oo parhaita kavereita, mut ei se haittaa. Voi ne tietysti erikseen tuonne jauhojen joukkoon kaataa jos haluaa :)

                                        
 
3. Öljyvesiseos heitetään jauhojen sekaan. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Sen jälkeen vaivaa taikinaa ihan kunnolla. Taikinan pitää olla todella kimmoisaa. Tämä on se vaihe missä tarvitaan hermoja ja rakkautta sitä taikinaa kohtaan.

                                          

                                       
 
4. Taikina laitetaan jääkaappiin tai jääviileäkaappiin 8 tunniksi :) "nousemaan". Taikina ei siis kohoa niin kuin normaalisti taikina tekee. Taikina siis lepää viileässä ja "mehustuu".
 

                                       
 
5. Taikinasta muokataan pizzapohjannäköinen :) (tässä vaiheessa kannattaa käyttää käsissä hieman jauhoja niin ei tartu käsiin koko pohja). Kun pohja on tehty oikein, voit jopa heitellä sitä ilmaan niin kuin oikeat pizzanpaistajat tekee :)

                                      
 
6. Tomaattikastike alle ja mieleisensä täytteet päälle. Sitten vaan uuniin 250 asteeseen (keskitasoon) ja annat pizzan olla uunissa (uuneissa on sitten eroja:) noin 10 minuutiksi.
 

                                         
 
7. Kun pizza on valmista, sitten nautitaan...kylmän kokiksen tai punkun kera. Ihan miten itse haluaa :)
 
 
Tää oon oikeesti maailman paras pizzapohjanohje! Kokeileppa :)

Kommentit

Suositut tekstit