Pulled pork.

Mulla ois paljonkin asiaa, mutta teen niistä mun mielen päällä olevista asioista ihan oman postauksen. Nyt mulla olis tällasta asiaa...
Niinkuin lupasin niin tässäpä tulis pulled porkin ohje, jonka oon kokenut todella hyväksi. Kun kuuklettaa pulled porkin ohjeita niin niitä tulee ihan mahottomasti. Mut tää ohje ainakin on hyvä ja nyhtöpossusta tulee mun mielestä just oikeenlaista :)

Tuo ekan kuvan oon ottanut ihan itse, mutta toinen kuva on pöllitty googlekuvahaun kautta. En muistanut ottaa valmiista pulletista yhtään kuvaa, koska...kas kas...oli taas niin nälkä ettei kamera tullu siinä vaiheessa mieleenkään :)

Näitä tarvitset nyhtöpossun tekoon:

n.1kg kaslerlihaa 
3 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
2 tl mustapippurirouhetta
2 tl suolaa
2 dl barbeque kastiketta esim Santa Maria americanBBQkastike original

                 

Päivä 1

1. Laita kaslerliha (n.1kg) paistopussiin. Mittaa mausteet ja sekoita ne 1dl bbq kastiketta. Heitä seos paistopussiin niin, että se sekoittuu joka puolelle. Itse silppusin valkosipulit tuonne joukkoon myös. Niinkuin uvasta näkyy :). Sulje tietty pussi ja laita se yön yli jääkaappiin maustumaan.

Päivä 2

2. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.

3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja laita lihapala uunivuokaan. Kun uuni on lämmin, laita liha uuniin ja anna paistua uunin yläosassa noin 30 minuuttia. Kun lihan pinnassa on väriä,ota se pois uunista.

4. Laske uunin lämpö 125 asteeseen. Kääri liha nyt folioon ja laita se sitten takaisin uuniin. Nyt paista lihaa keskitasolla uunia noin 4-5 tuntia.

5. Liha on valmista kun se "hajoaa" kun sitä haarukalla härppii :)

6. Nyhdä liha säikeiksi. Jos tässä vaiheessa rasvaa on paljon, kaada se pois (tai ota se pois).Älä kaada folion sisällä olevaa paistonestettä pois. Nosta taas liha uunivuokaan. Folion sisällä ollut paistoneste on varmasti sulla jossain kupissa, eiks niin? Hyvä! Eli se paistoneste + 1dl BBQ kastiketta nyt sekaisin ja heitä se sen lihasäikeiden päälle. Uuniin taas noin 15 minuutiksi ja uunin lämpö on nyt sitten 225 astetta. Pinnan pitäisi olla rapeutunut ja karamellisoitunut ennen kuin otat lihan uunista pois.

7. Valmista. Eli nyt sitten tekemään ihania pulled pork hampurilaisia. Coleslawta pitää olla :). 


Ihania nyhtöpossu hetkiä :)

Kommentit

Suositut tekstit