Smörrebröd

Välillä tekee mieli leipää :). En oo mikään leivänsyöjä ja me ostetaankin aika harvoin kotiin leipää. Lauantaina saatiin vierailulle mun 93 vuotias Mummi ja halusin tehdä jotain ruokaisaa leipää. Smörrebröd on vastaus tällaisiin ongelmiin :). Smörrebröd on tanskalainen "keksintö" ja ne on tunnettuja koko maailmassa (no ainakin melekeen). Smörrebrödeihin laitetaan paljon täytteitä ja niitä yleensä sanotaan lounasleiviksi.

Meikätyttö tekas tuollaisen katkarapuversion. Nuo on ihan älyttömän hyviä, jos oot katkaravun ystävä. Leipähän ei oo mikään kevyt, mutta silloin tällöin pitää saada hiilareita, kunnolla :)

Tässäpä siis mun smörrebröd ohje:

1 viipale paahtoleipää syöjää kohden : voitele paahtis haluamallasi margariinilla tai muulla levitteellä. Itse voitelin leivät paahdettu sipuli- levitteellä. Laita leivän päälle salaattia runsaasti. Salaatin päälle majoneesia (tähän versioon sopisi varmasti sitruunamajoneesi) ja majoneesin päälle kourallinen katkarapuja. Maustoin katkarapuja hieman sitruunapippurilla ja suolalla. Keitin vielä kananmunia kyytipojaksi. Siinäpä se sitten onkin. Helppoa ja todella hyvää. Minun Mummi tykkäs kovasti!


               

                    Leppoisaa sunnuntaita !

Kommentit

Suositut tekstit