Kahvipantterileivokset


Innostuin tekemään kahvipantterileivoksia, kun näin ohjeen ja kuvan niistä Maku-lehdessä. Rakastan leivoksia missä on käytetty kahvia mausteena. Tein näitä jo viime viikonloppuna ja kaikki on jo syöty parempiin suihin. Ajattelin kuitenkin jakaa reseptin teille, vaikka kyllä tämän saa  MAKU.FI sivuiltakin ! Tää on tavallaan parempi versio mokkapaloista. Eli jos tykkäät (kuka ei tykkäis?) mokkapaloista niin tykkäät tästäkin :)!


Pohja

150g leivontamargariinia
4 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kevytmaitoa


Lisäksi

1/2 dl kevytmaitoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl pikakahvijauhetta

Kuorrutus

4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl pikakahvijauhetta
3 rkl vahvaa, kylmää kahvijuomaa
50 g leivontamargariinia

Koristeluun

suklaaströsseliä tai kahvipavunmuotoisia karkkeja


Valmista pohja. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa ja maitoa.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita maitoon kaakaojauhe ja murukahvi. Lisää seos taikinaan.
 
Levitä puolet vaaleasta taikinasta leivinpaperin päälle uunipannulle, ei aivan reunoja myöten, koska taikina leviää uunissa. Nostele tumma taikina lusikalla pilkuiksi vaalean taikinan päälle. Levitä loput vaaleasta taikinasta ”huolimattomasti” päälle.
 
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Nosta kypsä pohja uunista ja anna jäähtyä.
 
Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä tasaiseksi, älä keitä. Leikkaa kakkupohja neliöiksi. Levitä lämmin kuorrutus paloille niin, että se vähän valuu reunoilta. Koristele kahvipantteri-kakku kahvipapumakeisilla. Anna kuorrutuksen hieman jähmettyä ja tarjoa kahvipantteri-leivokset kahvin kanssa.
 
*Voit tehdä kuorrutusta 1 1/2 -kertaisen annoksen, jos haluat kuorrutuksesta oikein runsaan. Meikäläinen ainakin suosittelee tekemään isomman annoksen kuorrutusta...tulee parempaa :)
 
Mukavaa viikonloppua :)!

Kommentit

Suositut tekstit