Tapas night

Vietettiin perjantaina tapas iltaa mun miehen kans. Tai oikeestaan oli Peppikin siinä mukana hetken aikaa, ennenkuin halusi mennä nukkumaan. Peppi söi suolakeksejä ja patonkia...ja halus sitten syöttää tomaattia & mozzarellaa iskällensä ihan hirmuisella vauhdilla. Naurettiin aika paljon. Soitettiin myös videoskype puhelu Lappiin Pepin toiselle papalle, joka siis asuu siellä. Nautiskeltiin hyvää valkkaria myös...en yleensä ole mitään viini-ihmisiä mut mun mies osaa ostaa aina hyvää viiniä. Oli kyse valkkarista tai punkusta.

Sillon elokuussa kun käytiin Barcelonassa niin ihastuttiin siellä tuohon tapas kulttuuriin. Siellä oli mukavaa istahtaa johonkin pikku tapas paikkaan ja valita tiskiltä pientä naposteltavaa vinkun kyytipojaksi. Suomalaisten pitäis opetella myös tuo tapas kulttuuri eikä vaan keskittyä siihen pelkkään juomiseen :D! 

Ajattelin jakaa täällä nyt muutaman espanjalaisen tapasjutskan reseptin. Me tykästyttiin tuohon herkkusienet-marinaadissa jutskaan tosi paljon. Vedettiin sitä lämpimän patongin kanssa..nam nam!



Crepes with jauheliha

6-8 kpl

1,5 dl vettä
1,5 dl kylmää kevyt maitoa
2 munaa
1/2 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl voisulaa

1. Vatkaa vesi+maito+munat sekaisin, lisää vehnäjauhot,suola,voisula ja vatkaa lujasti.

2. Laita jääkaappiin "turpoamaan" noin 2 tunniksi

3. Paista kuumalla pannulla (esim. oliiviöljyssä) ohuita lettuja

4. Täytä haluamallasi täytteellä ja kääri rullalle. Näitä voi syödä lämpimänä tai kylmänä. Me syötiin lämpimänä, joten heitettiin rullien päälle vähän juustoraastetta,joka suli uunissa ihanasti rullien päälle.

Jauhelihatäyte:

Paista noin 200g jauhelihaa, jonka joukkoon lisäät mausteita sekä pienen pilkotun sipulin ja yhden pilkotun valkosipulinkynnen. Meillä mausteina oli paprikamaustetta,suolaa,mustapippuria, jauhelihamaustetta ja provedencen yrttimaustetta. Heitin jauhelihat astiaan ja sekoitin jauhelihan joukkoon Koskenlaskija cheddar juustokastiketta. Taivaallista :D!



Vasemmalla näkyy tämä mainitsemani herkkusienet-marinaadissa jutska jonka espanjalainen nimi on "a la greque". Tässä ohje kahdelle hlölle.

A la Greque

150 g pieniä herkkusieniä (tuoreet on tietysti parhaita, mut meillä oli tällä kertaa ihan tölkkiherkkusieniä)
1,5 dl vettä
loraus oliiviöljyä
1 pieni sipuli (hienonnettuna)
n.2rkl sitruunamehua
1tl timjamia
1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1tl suolaa
1 tl mustapippuria
n. 1/2 dl tuoretta persiljaa (hienonnettuna)

1. Heitä kaikki muut paitsi sienet ja persilja kattilaan. Hauduttele
miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.Tämän jälkeen lisää sienet & hienonnettu persilja joukkoon ja hauduta vielä noin 5 minuuttia.

2. Nosta sienet ja marinadi eri astioihin jäähtymään. Kun ne ovat jäähtyneet, laita sienet tarjoiluastiaan ja kaada marinadi niiden päälle. Nämä on tarkoitus syödä jäähtyneenä esim. paahdetun leivän tai lämpimän patongin kanssa.



Yks elämän parhaimpia juttuja on syödä ja juoda hyvin :D


Kommentit

Suositut tekstit