torstai 13. heinäkuuta 2017

Islanti vei mun sydämen...

Oih, Reykjavik! Lennettiin Reykjavikiin vapun tienoilla ja vietettiin siellä mahtavat neljä päivää. En oo koskaan ajatellut matkaavani Islantiin (koska oon enemmän aurinkorantaihminen), mutta mies laittoi mulle viestin kesken työpäivän ja ilmoitti et matka varattu. En pistänyt hanttiin yhtään:)! Matka tuli kreivin aikaan; oltiin molemmat väsyneitä pitkään työputkeen ja tarvittiin myös parisuhdeaikaa. Mikäs sen parempaa ku lähtee vähän maailmalle. Pepparin mummu ja pappa tuli Oulusta meille lapsenlikaksi.


Reykjavikiin pääsee Helsingistä ja lento kestää kolme ja puoli tuntia. Se on ihan passeli tämmöselle lentopelkoiselle muijalle. Mun lennothan yleensä kuluu niin et kuuntelen lentokoneen ääniä ja mietin et millon se kone hajoo ja koko kone tippuu:). Nykyään kuitenkin kattelen myös leffoja tai luen kirjaa mut koko ajan on valppaana siihen et saa ottaa hätälaskuasennon tai laittaa happinaamarin naamalle. Vaikka kyllä toisaalta oon sitä mieltä, että noista jutuista ei oo mitään hyötyä. Kuollaan kuitenkin kaikki.

No mutta...se mun lentopelosta :)! Takaisin meidän matkaan...

Majoituttiin Reykjavikin keskustassa olevaan Island hotelliin ( eli Hotel Island). Hotelli on kolmen tähden hotelli ja siitä on lyhyt matka joka paikkaan. Hotelli sijaitsee ihan rannan tuntumassa ja näkymät oli huikeet. Myös Reykjavikin musiikkitalo sijaitsee tien toisella puolella ja sen hienoja valoja oli kiva ihailla illan hämärtyessä. Hotlan ylimmässä kerroksessa sijaitsee SKY restaurant & bar. Siellä tarjoiltiin myös meidän aamupala ja olihan siellä hienoa istua ja nähdä maailman ääriin. Aamupala muutenkin oli hyvä...siellä sai itse tehdä myös vohveleita ja niistähän minä innostun aina lapsen lailla.

         
                      
         
                      

                       
                       
                       

SKY ravintola oli paikallisten suosiossa iltaisin, koska siellä sai kuulemma hyviä kalaruokia. Me ei ehditty siellä käydä syömässä, mutta drinksut juotiin siellä yhtenä iltana.

Me tykätään mun miehen kanssa syömisestä :). Testaillaan erilaisia ravintoloita ja pisteytetään niitä sitten meidän omalla tyylillä. Reykjavikissäkin haluttiin syödä hyvin ja niinpä me etsittiin netistä hyviä ravintoloita. Löydettiin muutama. Esim. DILL ravintola on kuuluisa fine diningistaan mutta siellä oli kaikki neljä päivää niin täyttä (tai meidän aikataulu ei sopinut) joten se jouduttiin skippaamaan. Valittiin sitten yksi kalaravintola ja yksi liharavintola.

Niissä tulikin sitten vaan paha mieli. En muista millään paikkojen nimiä enkä kirjoittanut niitä ylös. Yritin tuossa googletellakin, mutta en löytänyt niitä. Mikä on siis outoa, koska niitä oli kehuttu ja sen takia varattiin ne raflat. Jos ne tässä myöhemmin tulee mieleen niin korjaan tätä tekstiä ja kerron mitä ne oli.

Kalaravintolassa otettiin alku-,pää-,ja jälkiruoka. Alkuruoaksi oli tosi hyvää simpukkakeittoa. Siinä oli yhtenä osana kahvia ja se kyllä antoi hyvän maun keittoon. Siihen se hyvä sitten loppuikin. 

                       
Pääruokana oli kahta kalaa: lohta ja vaaleaa kalaa (enkä taaskaan muista mitä, mutta jotain sellaista mikä ei oo Suomessa yleistä). Lohi oli järkyttävän rasvaista, kitalakeen jäi sellainen "kalvo" ja makukin oli niin ja näin. Vaalea kala oli mautonta. Annos oli tosi iso ja kaikkea oli liikaa. Perunapyrettä ja uunikasviksia oli lisukkeena. Meillä jäi kyllä annokset lautaselle. Vähän närpittiin niitä. Kerrottiin tarjoilijalle ettei olla tyytyväisiä (tietenkin sellaiseen suomalaiseen nöyrään tyyliin:). Sitten kävikin niin että tarjoilija yhtäkkiä vaihtui! Mies oli kertonut aiemmalle tarjoilijalle ettei halua jälkiruokaa vaan ottaa mieluummin erikoiskahvin sen tilalta. Molemmille silti tuotiin jälkiruoka ja mies ei saanut erikoiskahvia. Laulettiin siinä vaiheessa jo Sannin biisiä "mitähän vittua" ;)! Vaikka valitettiin ruoasta niin sitä ei millään tavalla huomioitu, olisivat voineet vaikka yrittää lepytellä meitä jotenkin. Mutta ei, lasku oli 220€ ja kiitos ja näkemiin. Tuohon hintaan siis kuului ruoat ja pullo viiniä. Paska maku jäi kyllä suuhun.

Kuuluisa liharavintola valkattiin juuri sen arvostelujen takia. Paikka oli tosi viihtyisä ja ilmeisesti Reykjavikin "kerman" suosiossa. Siinäpä se sitten olikin. Mies tilasi lihaa ja minä otin kasvispihvin. Kasvispihvissä oli käytetty ainakin mustapapua, lisukkeena oli retiisiä, kaalisalaattisekoitusta ja suolakurkkua. Oli siinä mukana kastikekkin, mutta se ei hivellyt mun makunystyröitä. Mies sanoi ettei sen oma annos ollut mikään erikoinen, kotona ois saanut parempaa. Oli kuitenkin odottanut ruoalta paljon. Mun kasvispihvi oli kuiva ja tuli siinä mieleen, että Apetit tekee kyllä ihania pakaste kasvispihvejä:)...että ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan :)! 

Tarjoilija unohti myös tuoda miehelle punkkulasin ruoan kanssa. Mies sai sen sitten ruoan loppuvaiheessa kun lihaa oli jäljellä pari haarukallista. Lasku oli jotain 200€ ja jäljelle jäi taas paha mieli. Päätettiin sitten ettei varailla enää mitään ravintoloita vaan mennään "go with the flow". Se oli paras päätös! Nimittäin näiden kahden kokemuksen jälkeen saatiin huippua safkaa! 

"Pizza with no name"-pizzeria!!! Menkää ihmeessä jos käytte Reykjavikissa!!! Paikka on hankalasti löydettävissä koska paikalla ei tosiaan oo nimeä. Ravintola sijaitsee isossa omakotitalossa ja ulkoapäin ei hoksaa et siinä on ravintola. Mekin seistiin sen edessä eikä tajuttu että se on siinä nenän edessä. Ohikulkijaa nauratti kun kysyttiin paikkaa ja hän vain sanoi et "tuosta portaat ylös ja ovesta sisään" :)! Tää kuva on netistä koska en tajunnut ottaa siitä kuvaa.

                     

Ravintola on kolmessa kerroksessa ja se on ihan tosi suosittu paikka. Enkä ihmettele, herkullisia pizzoja ja ihan huippuhyvää palvelua! Ylimmässä kerroksessa on baari, missä saa erikoisia pienpanimon oluita. Keskikerroksessa saa pizzaa(ja juomaa) ja alhaalla sai myös ruokaa & juomaa. Paikka oli meidän käynnin aikana ihan pullollaan porukkaa mut tarjoilijat jaksoi hymyillä ja palvella asiakkaita! 

Toinen huippumesta oli Chuck Norrisin grilli:). Siellä oli ehkä yks parhaimmista kasvishampurilaisista mitä oon ikinä syönyt! Mies kehui myös omaa lihahampurilaista. Käytiin paikassa pari kertaa, koska se oli vaan niiiin hyvää! 

                       

Syötiin myös Lava-ravintolassa kun oltiin Blue Lagoonissa lillumassa. Ja käytiin sellaisessa perinteistä islantilaista ruokaa tarjoavassa ravintolassa ihan siinä Reykjavikin keskustassa (siitä en valitettavasti muistanut ottaa kuvaa).

                      

Tietenkin reissuun kuului myös geysirien ihailu ja mannerlaattojen välissä kävely. Tykkään historiasta ja lueskelin paljon matkan aikana netistä Islannin historiasta. Vuokrattiin yhtenä päivänä auto ja sillä ajeltiin juuri ihailemaan paikkoja jotka on Islannin "must see"- listalla. 


Yhtenä iltana kun käveleskeltiin kaupungissa niin huomattiin et maan alle meni portaat. Minähän tietenkin ajattelin et siellä on yleisö wc, mutta siellä olikin pieni Punk museo. Mehän tietenkin käytiin tsekkaamassa paikka. Se oli kiva pieni museo jota suosittelen myös, jos kiinnostaa tuollaiset jutut.

                      
Blue Lagoonissa käytiin lillumassa päivä. Se on kiva paikka, jossa sielu lepää. Onhan siellä paljon porukkaa mut kyllä sieltä löytää myös rauhallisia alueita missä voi kellua rauhassa ja nautiskella. Blue Lagoon kuuluu maailman 25 "ihmeen" joukkoon, joten ihan senkin takia siellä pitää käydä!Mehän kelluttiin siellä,katseltiin taivasta ja höpötettiin meidän tyhmiä juttuja, joita ei varmaan kukaan muu ymmärrä.Join siellä myös banaaniskyrpirtelön josta olin haaveillut koko matkan:)! Tulipa siellä mieleen, että vois kotonakin harrastaa Skyrpirtelöitä, mutta enpä oo muistanut tehdä. Täytyypä pistää korvan taakse ja tehtailla Skyrpirtelöitä heti kun ehtii.

       
                      
Me tehtiin matka Sagamatkojen kautta ja oltiin tyytyväisiä kyllä kaikkeen! 

Reykjavik ja Islanti vei kyllä sydämen. Suunniteltiin jo että palataan sinne patikoimaan, telttailemaan ja kuuntelemaan hiljaisuutta.

Matka oli huippu ja palattiin kotiin levänneinä ja jaksettiin taas elää normiarkea huippuvireessä :)! Kyllä maailmalla käynti avartaa aina mieltä jaajatuksia...ja mikä tärkeintä, näkee aina lähelle kun käy vähän mutkan jossain kauempana.

Ihanaa torstaita ihanat ihmiset! Peace!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti