Krakovassa.


Vietettiin miehen kanssa pääsiäinen Krakovassa ihan kaksistaan. Hankin tän matkan joululahjaksi miehelle ja parhaita lahjoja on mun mielestä just elämykset. Ei olla kumpikaan käyty Puolassa aiemmin ja oltiin innoissaan kun päästiin vähän reissuun. Lennettiin Helsingistä Tukholman kautta. Menomatkalla pysähdyttiin puolentoistatunnin ajan Tukholmassa ja tulomatkalla hengailtiin Arlandassa kentällä kuusi tuntia. Krakovaan tehdään nykyisin ainakin Norskin kautta ihan suoriakin lentoja, mutta joulukuussa kun tilailin lippuja, niin ainoat vaihtoehdot oli mennä jonkun Euroopan kaupungin kautta.

Oltiin Krakovassa jo klo 13 päivällä ja otettiin juna Krakovan lentokentältä kohti keskustaa. Lentokentällä on hyvät infot mihin suuntaan pitää mennä, että pääsee juna-asemalle. Junalipun voi myös ostaa junasta, jos et ehdi ostamaan sitä laiturilla olevasta automaatista. Mehän juostiin laiturille ja juna oli just lähdössä ja hypättiin vaan sen sisään ja toivottiin, että lippuja saa junastakin.Matka maksoi noin 3 euroo per lärvi.



Kun päästiin keskustaan niin haluttiin kävellä meidän hotellille. Matkaa juna-asemalta meidän hotelliin oli kaksi kilometriä. Ei muutakuin navi päälle ja menoksi.Oli mukava tallustella ja katsella vähän kaupungin meininkiä samalla. Meillä ei ollut kiire mihinkään.

                     

Meidän hotelli oli nimeltään Hotel Galaxy ja se sijaitsi Wisla-joen varrella. Matkaa hotellilta keskustaan, vanhaan kaupunkiin ja muihin turistirysiin oli vain kävelymatkan päässä. Me käveltiinkin tosi paljon. Sillä tavalla näkee paremmin kaikenlaista. Krakova jollain tavalla yllätti mut rosoisuudellaan. Talot oli vanhoja ja huonokuntoisia. En oo ihan varma, mitä olin oikeastaan Krakovasta odottanut, mutta jotenkin olin ajatellut sen olevan enemmän länsimaalaistunut. Ei siinä, en kyllä kaivannut mitään hienoa tai glamouria vaan olin vaan yllättynyt.

                     

Krakovassa on halpaa. Syötiin ja juotiin hyvin. Oon aiemminkin kertonut, että rakastetaan hyvää ruokaa mun miehen kans. Käytiin monissa ravintoloissa syömässä ja ruoat kahdelle kera viinipullon maksoi yleensä noin 30€ kerralta.Yhdessä Michelin-ravintolassa viinipullo maksoi 50€ ja ruoat noin kympin per pää. Oli pakko juoda se viinipullo tyhjäksi. :D.

                     

Krakovassa katseltavaa riitti. Käytiin Auschwitz-Birkenaussa, Schindlerin tehtaalla ja yhdessä taidenäyttelyssä (josta viimeinen kuva täällä on sieltä). Tuosta Auschwitzistä on tulossa erillinen juttu tänne.

                     

Aika paljon me vaan hengailtiin. Tutkittiin paikkoja ja luettiin wikipediasta asiaa ainakun joku mietitytti :D. 

                    

Suosittelen tuota meidän hotellia. Sen vieressä oli iso kauppakeskus, jossa oli tietysti vaatekauppoja (perus hm, zara jne.). Mutta meitä kiinnostaa aina paikalliset ruokakaupat. Siellä me tutkailtiin puolalaisia elintarvikkeita, ihailtiin niiden leipäosastoa (syötiinkiin niitä), viipyiltiin viini-ja viinaosastolla. Mun pitää aina päästä myös tutkimaan shampoohyllyt ja meikkihyllyt.

Meidän hotellissa oli myös spaosasto ja siellä käytiin joka ilta saunomassa ja uimassa. Käytiin myös hieronnassa ja minä kokeilin pikakasvohoitoakin. 

                    

Krakova oli ihana. Suosittelen myös maistamaan puolalaista herkkua eli Zapiekankaa mikä on katuruokaa sielläpäin. Iltaisin paikalliset kerääntyivät aina tällaisille "grilleille", joissa myytiin tätä herkkua (muuta niissä grilleissä ei myytykään). Zapienkanka on grillattua leipää, mihin saa itse valita täytteet. Kuvaa ei ole, koska oltiin nälkäisiä ja syötiin ahmien tuota herkkua...siellä kaikkien paikallisten keskellä.

Hyvät muistot jäi Krakovasta. Sinne voisi ihan hyvin palata uudestaan!


Kommentit

Suositut tekstit