Olhão

Kukkuu! Täällä ollaan. On ollu vähän kiirus. Kun käyt lomalla niin työt kasaantuu, tulee koko ajan "juttuja" mitä pitää hoitaa ja aika menee siivillä. Yhtäkkiä huomasin, että on marraskuun eka päivä! Mihin se lokakuu meni?

Kävimme Portugalissa lomalla, Olhaon kaupungissa. Olhao sijaitsee Portugalin eteläkärjessä, Lissabonista matkaa Olhaoon on noin 220 kilsaa. Varattiin airbnb:n kautta asunto, vuokrattiin auto (siitä pitää kertoo enemmänkin...oli ihan TODELLA huono palvelu) ja matkalaukkuun pakattiin mukaan myös lomafiilis.


                     

Portugali on taas yks niistä paikoista, joka on ollut matkustuslistalla, mutta ei siinä kärkipäässä. Mutta...mikä ihana maa se onkaan! Ja ruoka! Voi hyvää päivää, että me syötiin hyvin. Oon muuten huomannut, että aina ensimmäisenä ajattelen ruokaa kun oon jossain käynyt. Toisena voisin mainita viinit. Minä, joka en juuri koskaan, juo punaviiniä olin ihan taivaissa niiden viinien kanssa. Ensimmäisenä iltana käytiin Lidlissä kun ei löydetty paikallista markettia vielä siinä vaiheessa. Siellä sitten Lidlin viinihyllyillä valkattiin jotain hyvää viiniä illaksi. Ostettiin puna-ja valkoviiniä 3-5euroa per pullo ja nautiskeltiin sitä meidän kattoterassilla (!) ja katseltiin maisemia. Onneksi mukana oli meidän perheen lisäksi myös anoppi, joka ymmärtää viineistä ja osaa valita just niin hyvän makuisia viinejä, että meikäläinenkin uskaltaa juoda niitä.(Nythän tämä meni ihan viinianalyysiksi).

En edelleenkään voi ymmärtää miksi Suomessa ei viinejä myydä ihan tavallisessa ruokakaupassa!? Voi hitto mikä takapajula tämä Suomi siinä suhteessa on!

                     

Vuokrattiin auto sitä varten, että päästään ajeleen ja katseleen lähiympäristöä/kyliä siinä lähellä. Autonvuokrausta suosittelen, jos tuonnepäin maailmaa eksytte. Kannattaa kuitenkin tsekata se, mistä auton vuokraa. Meitähän yritettiin huijata ihan satasella. Oltiin tehty autonvuokraus Suomessa, netin kautta. Päivän matkustuksen jälkeen oltiin siinä uskossa, että haetaan vaan auto (vähän allekirjoitusta johonkin paperiin) ja matkaan. Ei ihan mennytkään niin. Autovuokrausfirma alkoikin vaatimaan kaikenmaailman vakuutusmaksuja ja muita maksuja lisäksi (se vuokraus oli siis jo maksettu)...ja yhteensä olisi pitänyt maksaa vielä 1900€ jotta saadaan joku ihme vakuutus siihen. Lasten turvaistuin ois ollut 50€ ja mitähän muuta ne yrittikään huijata. Oltiin ihan raivona ja oltiin jo sanomassa sopparikin irti, mutta kummallisesti hinnat alkoi tippumaan kun me suomalaiset siellä naama punaisena oltiin, et VMP!

Loppujen lopuksi jouduttiin ottamaan sitten joku vakuutus siihen päälle ja lasten turvaistuinkin saatiin kaupan päälle.Mutta hinta oli vain pari sataa.Olin siinä vaiheessa päivää valmis jo menemään vaikka potkukelkalla sinne meidän talolle, mutta auto saatiin alle ja löydettiin aika helposti vielä sinne oikeaan paikkaan.








Olhaossa ei ole hiekkarantoja vaan jos rannalle mielii niin sinne pitää mennä veneellä tai autolla ajaa jonkun matkaa, että pääsee rantapaikkoihin. Me testattiinkin eräs lähellä ollut saari ja pari kertaa ajettiin rannalle autolla.

Keskityttiin enemmän matkalla nautiskeluun ja rentoutumiseen. Testailtiin Olhaon ravintoloita ja niitä voi suositella suurella sydämellä. Hintataso on alhainen ja meidän neljän hengen porukka söi kunnon ateriat 40-60€ yhteensä ja tuohon hintaan kuuluu se kuuluisa litra viiniä. Koska meri on siinä vieressä ja kaikkien paikallistenkin ruokavalio koostui merenelävistä niin syötiin kyllä koko heidän kattaus siellä läpi. Minä oon aina sanonut etten syö mustekalaa mutta niimpä vaan söin ja yhtenä päivänä jopa kaksi kertaa. Tuoreita katkarapuja meni monena päivänä, erilaisia kaloja ja simpukoitakin tuli syötyä. Ja anjovista!


 

Yhtenä päivänä ajeltiin Sagresin kylään, joka sijaitsee euroopan mantereen eteläisimmässä osassa. Sagres on kyllä totaalisesti mun juttu. Se oli sellanen surffimesta ja katselinkin kateellisena kun ihmiset surffaili aalloissa ja etsi sitä täydellistä aaltoa.Sagresiin pitää vielä joskus päästä...surffaileen!

                    

Matkakuume on taas kova. Seuraavaa reissua odotellessa...




Kommentit

Suositut tekstit