Lujasti lempeä Hangossa.

Täytin vuosia tuossa joulukuun lopulla. Järjestin uutena vuotena juhlat ystäville ja vietettiin niitä 2 päivää Haukiputaalla, Oulussa. Teemana meillä oli siellä "salakapakka" ja oli ihanaa kun ihmiset oli panostaneet asuihin. Tunnelma oli kyllä kuin oltaisiin matkattu 30 luvulle. Mun ihanat ystävät olivat muistaneet mua ihanalla lahjalla. Ystävät olivat ostaneet mulle viikonlopun kestäneen rentoutusloman Hankoon. Pääsin Merijoogan ja Maaret Kallion järjestämälle "lujasti lempeä" jooga & mieli-kurssille.

Tällaiset lahjat on ihan parhaita. En tarvitse tavaraa, koska sitä on aina liikaa, joten tällainen lahja oli enemmän kuin ihanaa!

Kiitos vielä kerran ystäville lahjasta.Tuli kyllä niin tarpeeseen etten voi muuta kuin kiittää ja kiittää tästä juuri mun tyylisestä lahjasta!


Lähdin matkaan perjantaina. Oli aika siistiä ajella autoa kevätauringon paistaessa ja kuunnella musiikkia täysillä autossa. 

Oon ollut Hangossa aiemmin yhden kerran, kesällä 2005 tai jotain. Silloinkin vaan nopeasti muutaman tunnin. Hanko on kyllä kaunis. Talvellakin.


Olin yötä pienessä hotellissa Bulevardikadulla, hotellikin oli nimeltään Hotelli Bulevardi. Sitä pitää pariskunta, jonka kanssa yhtenä aamuna juteltiin pitkät pätkät kun olin aamupalalla. 

Perjantaina Johanna Pawli ja Maaret Kallio ottivat meidät kurssilaiset vastaan Merijoogan salilla ja teimme heti esittelyjen jälkeen yinjooga sekä mindfullnes harjoituksen, joka kesti 2,5 tuntia. Kävelin hotellille jotenkin ihan omissa maailmoissa. Fiilis oli ihan mieletön. Uni maistui kyllä hyvin ja nukuin niin hyvin koko yön.

Maaret Kallio ohjeisti meitä perjantaina sen verran, että puhelimet meillä oli joko kiinni tai äänettömällä aina kun olimme Merijoogasalilla. Toinen ohjeistus oli, että emme "saaneet" puhua työstä eli emme kyselleet toistemme työpaikkoja. Sehän määrittää meitä ihmisinä aika paljon ja olikin aika haasteellista lauantaina kun olimme ryhmän kanssa syömässä yhdessä, olla puhumatta töistä. Sitähän kuitenkin kysytään yleensä melkein heti kun tutustellaan toisiin.Puhuimme sitten ihan muista aiheista.


Hanko pysäytti kyllä kauneudellaan. Ollaankin jo sovittu miehen kanssa, että kesällä lähdemme sinne viettämään kesäviikonloppua perheen kanssa. Uimaan ja syömään. Talvella, paikallisten mukaan, Hanko on tosi hiljainen ja niin se olikin. Kaduilla ei oikein näkynyt ketään ja siellä sai kyllä rauhassa tallustella ja fiilistellä.

Eräs ammattivalokuvaaja (jonka kanssa vahingossa törmäsin aamupalalla ja juteltiin) kertoi, että Hangossa on hieno valo ympäri kaikkien vuodenaikojen. Se on kuulemma paljon kirkkaampi kuin missään muualla Suomessa. Luonnollisestikaan siihen ei tiedetä syytä.Huomasin sen itsekin kun kuvailin ihan vaan puhelimella (nämä kuvat on puhelimella otettuja) ja valo oli jotenkin paljon kirkkaampi kuin normaalisti. Ihmettelin tätä ennen jo ennenkuin olin törmännyt tähän valokuvaajaan.


Viikonloppu meni vauhdilla. Lauantaina olin ihan henkisesti puhki kun päivä päättyi ja jätinkin väliin  meidän ryhmäläisten yhteisen illallisen. En ollut oikeen juttutuulella. Meninkin hotellille suihkuun ja kömmin lämpimään sänkyyn peittojen alle. Enpä edes muista milloin viimeksi olisin saanut vain köllötellä ja katsella rauhassa telkkaria.

Lauantaina Johanna Pawli piti meille yinjoogaa ja Maaret Kallion kanssa kävimme erilaisia itseen liittyviä asioita läpi. Meidän ei tarvinnut jakaa ryhmässä mitään vaan asioita sai miettiä ihan itsensä kanssa.


Sunnuntai menikin nopeaa. Aloitimme aamun joogalla ja päivä päättyi Maaretin kanssa keskusteluun sekä ihan viimeisenä meillä oli mindfullnes harjoitus. En ollut ainoa jolla tuli kyyneleet harjoituksen päätyttyä. 

Sitä jotenkin pääsee syvälle asioissa kun niitä saa tutkailla rauhassa.


Suosittelen, todellakin, tuota "kurssia" jos haluat oppia yinjoogaa ja haluat viettää itsesi kanssa viikonlopun. Munsta tuntui, että pääsin syvemmälle omaan itseeni ja sain idean mitä lähden oppimaan tässä ihan lähiaikoina. Kirjoittelin siellä hotellihuoneen uumenissa tulevaisuuden haaveita paperille ja edelleenkään ne ei kuulosta huonoilta ideoilta, vaikka se viikonlopun jättämä flowtila ei ehkä olekaan niin vahvasti läsnä.

Jotenkin taas se tuli selvemmäksi, että mää voin tehdä ihan mitä haluan, vain taivas on rajana. Muiden negatiiviset ajatukset tai heitot asioista tai siitä miten mun pitäis elämää elää, voi heittää olan yli. Itsehän minä elän omaa elämääni ja lähtökohtana mulla on elää sitä onnellisena.


Ihanaa viikonloppua kaikille! Mää lähden parin tunnin päästä Ouluun :)!


Huomasin, että seuraava Lujasti lempeä viikonloppu on jo suunniteltu kesäkuuhun. Lisäinfoa siitä saa TÄÄLTÄ ! Menkää ihmeessä jos on mahdollisuus siihen.

Kommentit

Suositut tekstit