Dallas Byers Club & Diana Leffat

Pakko suositella paria leffaa. Ihan ekaks tuo Dallas Byers Club...oon aika varma et Matthew McConaughey voittaa oscarin tuosta pääroolistaan ja Jared Leto myös. Leffa kertoo Ron Woodrofin tarinan. Ron sai hiv tartunnan harrastettuaan seksiä ilman kortsua ja 80 luvulla hiv tartunnan saaneet oli kaikkien muiden mielestä automaattisesti homoja. Ron asui siis Dallasissa, jossa ei todellakaan katsota homoja hyvällä. Eli Ron menetti "ystävänsä" kerrottuaan tarunnastaan (kaikki tietysti luuli hänen harrastaneen homoseksiä) ja alkoi taistelemaan hiv virusta vastaan, koska sai lääkäriltään aluksi elinaikaa ainoastaan 30 päivää. Ron elikin 7 vuotta. Ron haki Meksikosta lääkkeitä ja myi niitä muille tartunnan saaneille. Samalla hänen asenteensa esim. homoja kohtaan muuttui, koska löysi sairaalassa ollessaan ystävän nimeltä Rayon, jota esittää elokuvassa Jared Leto. Rayon oli transvestiitti ja myös hiv tarunnan saanut. 

Elokuva on oikeesti tosi hyvä. Mua ainakin ihan itketti ja elokuva on kuvattu ihan helkutin hyvin.  Aina sitä myös ihmettelee ihmisten asenteita ja käyttäytymistä toisia kohtaan. Kyllä tää maailma on paha paikka :)! Menkää kattoon leffa ja avatkaa silmät; suvaitsevaisuus vois olla hyväksi tälle ihmiskunnalle!Laitan tähän muutaman kuvan Matthewista ja Jaredista...ne molemmat laihdutti rooliaan varten itsensä ihan anorektisiksi.




Ja sitten leffaan DIANA:

Katsoin leffan tänään ja olin ihan surullinen sen jälkeen. En oo tosiaankaan seuraillut Dianan elämää sillon aikanaan. Muistan kyllä BBC:n haastattelun ja jollakin tavalla myös Dianan ja Charlesin häät! Muistan kyllä hetken kun kuulin Dianan ja Dodin onnettomuudesta. Oltiin tultu silloisen (kusipää)poikakaverin kanssa baarista ja istuttiin mun asuntolassa ja katsottiin tekstiteeveetä. Siellä oli otsikkona "Prinsessa Diana pahassa autokolarissa"..tehtiin siinä ruokaa ja seurattiin tilannetta sen teksti tv:n kautta. Pian tuon otsikon jälkeen tuli "Prinsessa Diana on kuollut". Muistan sen hetken, koska se tuntui tosi pahalta.Ja seuraavat päivät menikin sitten seuraillessa tätä kauheeta tapahtumaa. 

En oo tiennyt, että Dianalla on ollut suhde sydänkirurgi Hasnat Khaniin. Luulin, että Dodi oli hänen suuri rakkautensa..tai ainakin suuri ihastus avioeron jälkeen. Elokuva siis kertoo kaksi vuotta Dianan elämästä ennen autokolaria ja samalla elokuva on kuvaus salaisesta suhteesta Hasnatiin, se Dianan suurin rakkaus, mistä kukaan ei tiennyt mitään. Rakkaus on niin ihana asia! Elokuvassa siteerataan pakistanilaisen Rumin runoja ja yksi niistä on tuo edellisen postauksen runo:

"Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field. I'll meet you there."  

Munsta tuo runo on kaunis ja se merkitsee myös mulle jotain. Jotain, jonka haluan pitä omana tietonani :).

Dianaa esittää Naomi Watts ja esittääkin hyvin. Dianan maneerit on kohdallaan ja välillä tuntui, että katselin oikeaa Dianaa.Englannissa leffa sai murskatuomion, mutta kyllä mää sitä suosittelen...jos ei muuta niin ainakin sellaseksi sunnuntaileffaksi...katsot sen sängyssä, yksin ja syöt suklaata :)!















Kommentit

Suositut tekstit