Itsetehtyä srirachaa itsekasvatetuista chileistä.

               

Laitoin viime syksynä chilinsiemeniä itämään ja päätin, että tänä kesänä meillä on chilipuutarha. Talven kasvit asustelivat keittiössä ja niille hankittiin myös kasvivalo, että säilyvät talven pimeydessä hengissä. Välillä mietin, että en yhtään ihmettelisi jos naapurit soittaisivat virkavallan edustajia paikalle kun sen verran valo helotti keittiössä :D. 

Keväällä, toukokuussa, kasvit siirtyivät parvekkeelle ja saivat kasvaa ihan luonnonvalossa. Tänä kesänä on aurinkoa ja lämpöä riittänyt, joten chilit viihtyivät/viillyyntyivät parvekkeella vallan mainiosti.

Meillä oli eri lajikkeita kasvamassa ja tämä omatehty sriracha on tehty lajikkeesta nimeltä cajamarca.
Googlettelin eri ohjeita ja päädyin Soppa365 ohjeeseen. Suosittelen tätä lajiketta ja tätä ohjetta. Cajamarca on sopivan tulinen mun makuun. Jollekin se saattaa olla liian tulinen, mutta mulle se on just sopiva. Kun tuota syö niin sen jälkeen on tunne, että Angelina Jolie huulet on saavutettu :D. Polttelee ihanasti, mutta jotenkin lempeästi.

Itsetehty sriracha:

400 g punaisia paprikoita ja chilejä (mulla oli vain 1 iso paprika)
4 valkosipulinkynttä
1 1/4 tl suolaa 
3 rkl sokeria
3/4 dl  valkoviinietikkaa

1.Kasvata rakkaudella omat chilisi
2.Muista käyttää muovihanskoja!
3.Halkaise paprika ja chilit (muista ottaa chilin siemenet talteen niin voit kasvattaa lisää chilejä!)
Hienonna chilit karkeaksi ja laita kattilaan.
4.Lisää muut ainekset ja keitä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi ja laita haluamaasi purkkiin.
5.Lisää srirachaa aluksi ruokiin varovasti ettei tule ylläreitä sen tulisuudesta...nauti :D!




Kommentit

Suositut tekstit