Kansainvälinen sananvapauden päivä tänään!

Heräsin klo 5 :D (=mummo) ja oon nauttinut aamukahvia ja lueskellut Kalevaa ihan rauhassa. Peppi ja mies nukkuu. Bongasin Kalevasta, että tänään on kansainvälinen sananvapauden päivä. En oo tiennyt sellaista olevan! Taas oppi jotain uutta. Kalevassa oli hieno mainos tästä päivästä ja on pakko siteerata sitä mainosta tänne.

Pidä ääntä.
Puolusta heikompia.
Kyseenalaista oma näkemyksesi ja etsi joku, joka on sinua vastaan.
Ilmaise pettymyksesi.
Ota kantaa johonkin, johon sinulla ei ole kantaa.
Aloita keskustelu vain siksi, että voit tehdä niin.
Yllätä kaikki mielipiteelläsi.
Kerro vitsi.
Opettele uusi kieli ja käytä sitä.
Seiso sanojesi takana.

Tuossapa onkin tekemistä tälle päivää :D!!!



Voi olla, että jos tässä päivän mittaan alkaa ajatukset surraamaan niin voisin viettää sananvapaudenpäivää ja kirjoittaa noista asioista ihan tännekin. Sananvapaus...ollaan kyllä hienossa asemassa täällä Suomessa, että meillä on sananvapaus. Miettikääpä vaikka itänaapuria. Mistä tulikin mieleen yläasteajat ja se, että meidän luokkaan tuli päiväksi vierailulle venäläinen poika. En muista yhtään että miksi, mutta hän ei puhunut mitään muuta kieltä kuin venäjää ja ehkä maailman huonoiten joitain enkunkielisiä sanoja. Meidän opettaja osas venäjää jonkin verran ja hän stten yritti kääntää meidän juttuja sille pojalle.Piirrettiin sitten tauluun asioita ja yritettiin puhua piirrosten avulla. Muistan vaan, että joku kysyi pojalta jotain Venäjään liittyvää asiaa ja poika piirsi taululle hirttosilmukan ja kertoi, ettei voi puhua asioista koska "käy näin" ja osoitti hirttosilmukkaa. On jäänyt jotenkin mieleen. 

Tänään ois taas tulossa asukuvaa...pitää oikein miettiä, että mitkähän ryysyt sitä tänään heittäis päälle :D. Oon lähdössä kymmenen aikaan kirppistelemään. Haluaisin löytää kevättakin itselle. Ja jos löytyis jotain kivaa puutarhakalustetta/muita härpäkkeitä tuonne meidän takapihalle. Sieltä on sentään lumi sulanut! Jes, kesä tulla jollottaa!

Hyvää kansainvälistä sananvapauden päivää!

Kommentit

Suositut tekstit