Caesarpiirakka
Jo toinen resepti kahden päivän sisään. Taitaa kokkikolmonen olla vauhdissa :)
Tein tämän piirakan uusimman Yhteishyvä ruoka-lehdestä löytyneen ohjeen mukaan. Paitsi, että jätin anjovikset pois (yök)
Jaan teille siis tämän ohjeen vaikka kyllähän tämä löytyis varmaan tuolta yhteishyvälehden sivuiltakin :)
Tää ohje on noin 10 annosta (riippuu kuinka isoja paljoja leikkaa) :)
Pohja:
100g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
Täyte:
700g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
(4 anjovisfileetä) (yök)
1 tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
3 kananmunaa
3dl maito-kermaseosta
150g parmesaanijuustojauhetta
Päälle:
Minä laitoin salaattia, tomaattia, fetajuustoa, kurkkua ja parmesaanilastuja + caesarkastiketta
Näin teet piirakan:
Nypi pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja siirrä jääkaappiin. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa pannulle kuoritut ja hienonnetut sipulit, anjovisfileet ja suola. Kääntele hetki, jotta sipulit pehmenevät. Anna jäähtyä.
Sekoita munat, maito ja parmesaaniraaste keskenään. Nostele broileriseos taikinalle ja valuta päälle muna-maitoseos. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla.
Ja olihan hyvää :) Vieraita just tulossa niin hekin saa maistaa tätä huippua piirakkaa :)
Kommentit
Lähetä kommentti