Kesäkurpitsapihvit nam nam !

No niin...kotikokin reseptejä ois taas tarjolla. Vietin eilisen illan Herrasmieskoiran kanssa ja yhdessä sitten kokeiltiin uutta reseptiä (Herrasmieskoiran tehtävänä oli luonnollisesti istua keittiönlattialla ja odottaa että pöydältä tippuisi jotain :) . Uusimmassa Me Naiset lehdessä oli ihana kesäkurpitsapihviresepti ja päätin kokeilla sitä. Tykkään kesäkurpitsasta, mutta en oikeen osaa tehdä siitä mitään. Tai sit mulla ei oo vaan mielikuvitusta. Muuttelin Me Naisten reseptiä omien mieltymisteni mukaan ja oi että niistä tuli mahtavan makuisia :) ! Mulla on sellanen tyyli esim. mausteiden suhteen etten kauheesti mittaile niitä,joten nämä mun maustejutut on tässä sellanen arvio. Jokainen voi tietysti maustaa ja laittaa omien mieltymysten mukaan näihin mitä haluaa !

Kuvat otin mun Iphonella ja muokkasin niitä retrokuvankäsittelyohjelmalla. Toivottavsti saatte selvää niistä :)!

Tässä siis resepti muunneltuna mun mieltymysten mukaan:

1 kesäkurpitsa (n.300g)
1 peruna
1 sipuli
paprikaa noin 20g (mulla oli tosi pieni paprika mistä käytin puolet)
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
2 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl persiljaa (kuivattua)
1 tl mustapippuria
 voita tai öljyä paistamiseen

1. Raasta kesäkurpitsa ja peruna raastinraudalla suurella terällä ja laite raaste siivilään. Anna nesteitten valua pois. Tässä kohtaa kannattaa olla kärsivällinen, että jaksaa kunnolla valuttaa nesteet pois.

2. Riko kulhossa munien rakenne haarukalla, sekoita joukkoon korppujauho. 

3. Silppua sipuli,  kuutio paprika ja purista valkosipulinkynsi. Lisää nämä korppujauhomunaseokseen.



4. Lisää "mössöön" mausteet ja lopuksi hyvin valuneet kesäkurpitsa-ja perunaraasteet. Anna turvota taikinan vielä hetki.

5. Paista pihvit öljyssä tai voissa (tai margariinissa). Pihvejä pitäisi tulla noin 8 kappaletta. Riippuu titenkin minkäkokoisia niistä teet.


6. Syö pihvit raejuuston kanssa. Mulla oli tuossa vaiheessa jo niin nälkä etten jaksanut paloitella kurkkua ja tomaattia lautaselle vaan söin ne sitten jälkikäteen :). Mun makunystyrät tykkäs tosi paljon näistä pihveistä ! (tuolla jääkaapissa ois vielä 3 kpl niitä jäljellä..pistäisköhän syödä ne aamupalaksi..hmm)


Ostin eilen kaupassa käydessä tuollaisen pizza-alustan millä paistetaan pizzaa vai mikä se nyt sitten onkaan. Ajattelin testata sitä tänään. En tiedä onko siitä mitään hyötyä, mutta jos ei oo niin laitan sen kavereille kiertoon :). Mulla on ollut sellanen pizzakivi mikä tulee uuniin ja sillä kyllä tuli aivan huippuja pizzoja. Mutta kotikokki kokeilee tänään nyt sitten tälläista !


Huippua lauantaipäivää kuomat !!!

Kommentit

  1. Kiitti reseptistä, tein näitä eilen ja hyviä oli!! Paitsi kokin pihvinpaistotaidot. Pihveistä tuli enemmänkin sellaisia klöntsiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, ole hyvä vaan :) ! Mää jouduin poistaan siitä valmiista pihvitaikinasta vielä ennen paistamista sitä kesäkurpitsasta lähtevää nestettä. Taikinan kuuluis olla sellasta vähän enemmän jäykkää kuin sellasta "soppaa" :) :) ! Mutta tietääpähän ensi kerralla sitten valutella kunnolla ne nesteet niistä kesäkurpitsoista & perunasta :)

      Aion kyllä tehdä näitä vastaisuudessakin...oli ne niin hyviä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit