Famous Avocadopasta !
Päätin tänään kokeilla tätä suomalaista kuuluisaa avocadopastaa. Suurinosa tietää, että pastaohje julkaistiin Hesarissa ja sen jälkeen Helsinkiläisissä liikkeissä loppui raaka-aineet tähän pastaan :). Ohje on julkaistu myös Alexander & Gullichsenin kirjassa Safkaa-parempaa arkiruokaa. Mää oon niin jälkilämmitteinen että kokeilin ohjetta vasta nyt :). Tää oli ihan ihan superhyvää :). Teen kyllä joskus toistekin....ja oli niin helppo & nopee !!!
- Neljälle:
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ chiliä (poista siemenet)
- 1 limetti
- 2 kypsää avokadoa
- suolaa
- mustapippuria
- loraus oliiviöljyä
- kourallinen basilikaa (lehtipersija ja korianteri toimivat myös)
- 30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
- 30 g (1 dl) raastettua parmesaania
- 400-500 g spagettia
Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, pilko myös chili ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Ota talteen vajaa desi keitinvettä
Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
VALMISTA :) !
Kuvat omia/itseotettuja!
Happy wednesday :) !!!
Kommentit
Lähetä kommentti