Mutti- tomaattisoosi, se herkulllinen (ja kuuluisa) :)


Kaikki ruokablogeja lukeva tietää, että kokki Henri Alenin Mutti-merkkisestä tehty tomaattisoosi nousi hitiksi ja tämän takia kyseinen tuote loppui monista helsinkiläisistä ruokakaupoista. Kyllä ihmiset on sekopäitä ;). Mutta ajattelin julkaista tämän hittireseptin, jotta mahdollismman moni pääsis kokeileen tätä huippuhyvää reseptiä :). Ja tätä voi todellakin tehdä muustakin tomaattisoseesta...kunhan muistaa ostaa hyvälaatuista sellaista.Maustaminen on myös tärkeää :).

Resepti on otettu iltalehden ruokasivuistolta.




Nämä aineet tarvitset:
1. Yksi purkki Mutti-tomaattimurskaa, tai muuta "hyvänmerkkistä" murskaa.
2. Yksi pieni sipuli
3. Kaksi pientä valkosipulin kynttä
4. 0,6 desilitraa oliiviöljyä
5. 0,5 teelusikallista sokeria
6. Halutessasi appelsiinin kuorta ja punaviiniä 0,5 desilitraa

Ja näin valmistat:
1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Näin rakennat makeuden.
2. Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Näin soosi makeutuu... Lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.
3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuutin ajan, ja lisää mahdollinen punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuuden. Sekoita koko ajan.
4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, lisää kaksi kuorimaveitsellä tehtyä palaa appelsiinin kuorta. (Niitä ei syödä, vaan ne antavat vain makua.) Mausta rohkeasti.
5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 desilitraa parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.
6. Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin! 

Enjoy :)





Kommentit

Suositut tekstit