Hyvää tyttöjen päivää !


Tänään vietetään ensi kertaa YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää. Päivän tarkoitus on kiinnittää ihmisten huomio tyttöjen asemaan kehitysmaissa.
Kehitysyhteistyöjärjestö Planin mukaan alaikäisiä tyttöjä joutuu joka kolmas sekunti naimisiin jossain päin maailmaa. Se tarkoittaa kymmentä miljoonaa lapsiavioliittoa joka vuosi. Osa tytöistä naitetaan jo viisivuotiaina.
Naistenpäivähän on jo olemassa, mutta tytöt tarvitsivat oman päivänsä :) Munsta tuntuu, että vaikka en enää ookkaan ihan tyttönen niin juhlin myös tänään jotenkin tätä  :) (esim. hyvä syy syyä kakkua ;)

Oon käynyt työni kautta tutustumassa Helsingissä, Kalliossa(vai onkohan se vielä Hakaniemee...) sijaitsevaan "TYTTÖJEN TALOON"...ihan oikeesti, oon ihan kade ettei mun nuoruudessa tiedetty tämmösestä toiminnasta mitään. Tyttöjen Talo sijaitsee osoitteessa: Toinen linja 3, 2 1/2 kerros. Sun pitää soittaa ovikelloo niin sulle avataan ovi :). Mutta siis..tänään siellä vietetään tyttöjen päivää klo 14-19 ja siellä on avoimet ovet, joten sinne vaan. Paikka on OIKEESTI ihana ja tutustumisen arvonen !
Tässä vielä linkki tyttöjen talon nettisivuille.

Ihanaa tyttöjen päivää kaikille ihanille tytöille :) !!!


Kommentit

Suositut tekstit