Asuntokauppaa...hintavertailukohteena Helsinki ja Oulu. Koti on siellä missä sydän on ?!?

Oon tässä viime aikoina tutkinut asuntokauppasivuja ja oon menettänyt miljoona kertaa hermot noille Helsingin hinnoille. Ymmärrän sen, että Helsinki on Helsinki mut kumminkin. Helsingissä ei oo palkat NIIN paljon isommat et se selittäis asuntojenhintoja, ruoka on kallista kaupassa, kaikissa muissakin tuotteissa on "Helsinkilisä" ja mukavalta&rauhalliselta&keskustaa läheltä (mun työpaikan takia katselen keskustan läheltä) olevasta asunnosta saat maksaa hunajaa...ja ehkä jatkaa sitä maksamista seuraavassakin elämässä. Oon miettinyt et miten täällä ihmisillä on varaa? Ilmeisesti kaikki on niin velkaantuneita, ettei oo mitään väliä millään. Tai sitten se on niin tavallista elää velaksi että se on normaalia? Mää tienaan kuukaudessa "ihan hyvin", mulle jää palkasta käteen pikkasen alle 2000ekulia. Ja silti mää "kituutan"loppukuusta ja mietin miten pärjään rahallisesti. Ihan perseestä. Pakko myöntää, että itsekin on joutunut ostamaan velaksi (visa vinkuu toisinsanoen), inhoon velaksi ostamista, mutta välillä vaan on pakko....esim. kyllä mää mieluummin ostan Herrasmieskoiralle säkillisen hyvää ruokaa ku ostan jotain jotain Pirkkakoiranmakkaraa mistä sillä menee maha löysäksi. Ja sitten on niitä kakkakepposia olohuoneenmatto täynnä kun tulee töistä kotiin.

Otin esimerkit näistä asunnoista tuolta etuovipistecomista. Molemmat on kaksioita ja molemmissa on neliöitä noin 50. Ensimmäisissä kuvissa on Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva asunto. Munkkiniemestä keskustaan on noin 5 kilsaa. Ratikka ja bussit kulkee tosi hyvin. Asunto sijaitsee Huopalahdentiellä ja talo on rakennettu vuonna 1953. Tilaa asunnossa on  tasan 50 neliöö. Kyseessä siis 2h+keittö+kylppäri+parveke. Hintaa asunnolla on 249 000 ekeä. Tässä kuvia:





No niin...mitäs sanotte? Meikäläinen ainakin vois tuossa asustella! Ihan mukava asunto, mutta mua ehkä ärsyttää tuo hieman vanhanaikainen lattia. Parkettia se on, mutta tykkäisin hieman vaaleammasta lattiasta. Eli remonttia pitäis tehdä sen verran, että vaihtais lattian ja kylppärin uudistaisin myös. Eli tuon asuntolainan lisäksi siihen pitäis laskee vielä remonttirahaa. Sitä en osaa arvioida paljonko se olis, mutta  varmaan 10 000 ekestä eteenpäin ? Tuo on siis ihan näppärä asunto hyvien yhteyksien päässä keskustasta.

No entäs sitten Oulun asunto ? Laitoin siis molempiin hakukohteisiin hakuun kaksion kerrostalosta. Oulun kohteen hain ihan keskustasta ja Helsingin kohteeseen laitoin hakuun kohteet Munkkiniemestä. Eli hinnat olisi olleet vielä korkeampia jos olisin hakenut Helsingin asunnon ihan keskustasta.
Oulusta saa 52 neliöisen kaksion saunalla ja parvekkeella hintaan 199 000 ekeä. Ja talo on rakennettu vuonna 2009 :). Tässä kuvia Oulun asunnosta.






....että jotenkin tuo mun asuntohaave on siirtynyt tuonne Ouluun :). Mitäs te ootte mieltä asuntojenhinnoista, varsinkin täällä Helsingissä? 

p.s. Mun on siis helppo muuttaa Ouluun siksi, koska oon sieltä kotoisin ja mun kaikki suku asuu siellä + hyvät ystävät :)

Kommentit

  1. Hinnat täällä pk -seudulla on ihan järkyttäviä, ja varsinkin Helsingin keskustassa. Kyllä mäkin salaa haaveilen, että muutettaisiin jonnekin vähän halvemmille maille, mutta meillä taas perhesiteet (miehen lapsi) pitää meidät täällä tiukasti kiinni. Joten pakko näihin hintoihin on kai vaan alistua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks oo ärsyttävää ? Mää tykkään kauheesti Helsingistä, mutta myös Oulusta ja siks mun on helpompi tehdä päätös lähtee takas pohjoiseen. Mää en vaan voi käsittää näitä pk-seudun asuntojenhintoja...mutta tällasta tää on :)

      Poista
  2. Helsingin kämpässä on lisäksi melkein puolet kalliimpi vastike, putkiremontti tulossa arviolta 6 vuoden päästä (700€/m2 keskihinnalla tekisi 35 000€ lisää hintaan), ikkunaremontti, parvekelasit tulossa jne.

    Nämä rempat ja korkea vastike lisäävät asumiskustannuksia ainakin 60 000-70 000€ seuraavan 10 vuoden aikana, kun taas Oulun kämppä on melkein uusi eikä tarvitse kuin perusylläpitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. Mää en tiedä kuinka paljon mun pitäis ottaa lainaa jos haluaisin ostaa asunnon Helsingistä...koska kuitenkin, jos haluan oman kämpän niin kyllä mää haluan että oon sitten siihen tosi tyytyväinen..eli jos haluaisin sellasen "täydellisen" kämpän niin maksaisin sitä varmaan vielä kolmannessakin elämässä :). Katselin yhtä myynnissä olevaa taloa Oulussa, isolla pihalla ja merenrannan läheltä. Keskustaan noin 10 km. Talossa neliöitä noin 90. Ja hinta oli noin 100 000 euroa. Talo oli kuitenkin ramontin tarpeessa mutta silti ...ottaisin vaikka 150 000 euron lainan ja saisin remontoitua siitä unelmatalon... :) Täällä pk-seudulla et saa edes "lämmintä kättä" tuohon hintaan :) :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit