Daim valkosuklaajuustokakku :)
Rakastuin pari kolme vuotta sitten juustokakkuihin.Ennen en uskaltanut maistaa juustokakkuja, koska luulin et ne maistuu jotenkin juustolle :). En enää muista missä tilanteessa sitten kokeilin eka kerran ja sen jälkeen oonki testaillu kotona erilaisia juustokakkuja. Suunnittelin yhdessä vaiheessa et perustan oman juustokakkukahvilan koska mun mielestä niitä oli vaan niin mukava tehdä kotona :)
Kaikista testatuista juustokakuista Daim-valkosuklaajuustokakku on ihan ehdottamasti paras. En taaskaan muista mistä sen ohjeen ekaks bongasin mut kun googlettelin tuota reseptiä niin siitä löytyy monta reseptiä. Niin monta ohjetta on kuin on tekijäänsäkin (kuullostan ihan mummolta :)!!)
Tässä ohje ja kannattaa alkaa heti tekeen, on NIIN hyvää :):
300 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina tai ihan digestivekeksitkin käy
75-100 g margariinia tai voita sulatettuna
2rkl kylmää kahvia (itse aina meinaan unohtaa mutta onnistuu siis ilmankin)
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa (tai flora vanillapurkki)
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa (käy myös maustettu vaniljarahka)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4-6 liivatetta (joskus laitan 4 ja joskus 6) :)
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna
Sekoita keksinmurut ja sula rasva(+se kahvi), painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella tai eläinkuvioilla tai ihan millä haluat :)
Syö yksin tai tarjoo muillekin :) !
Kommentit
Lähetä kommentti