Suklaa-mansikkajuustokakku, NAM :) !

Kirjotin tämän jutun jo eilen, mutta yhtäkkiä kaikki kuvat ja tekstit hävis ja mulla meni hermot :). Inhoon jos joku tekniikka-asia tökkii, koska ei oo mun vahvin ala korjata sitä. Mutta....ihan sama nyt sille...teen tän postauksen uudestaan :) !

Tein lauantaina tyttöjen iltaan suklaa-mansikkajuustokakun. Keksin ohjeen ihan omasta päästä ja testasin ennakkoluulottomasti miten onnistuu :). Mää oon tehny juustokakkuja niin paljon, että osaisin tehdä sellasen vaikka unissani (no joo :) !



Idea lähti tuosta uudesta Marabou Philadelphia tuorejuustosta. Halusin testata sitä, että mitä siitä sais aikaiseksi :)



Ensimmäisenä laitoin 12 kpl liivatetta kylmään veteen. Sen jälkeen murustin puoli pakettia Digestive keksejä ja lisäsin joukkoon 75g margariinia sekä 2rkl kylmää kahvia. Pohja on näin valmis. Sitten vaan massa kakkuvuokaan josta lähtee reunat irti.



Sen jälkeen vaahdotin puolikkaan Flora Vanillla purkin, lisäsin siihen rasiallisen Marabou tuorejuustoa sekä sulatin levyllisen Pandan maitosuklaata joukkoon. Sen jälkeen 6kpl liivatetta pieneen tilkkaan vettä kattilassa (siis sulatetaan) ja ohuena nauhana taikinan joukkoon. Monesti ohjeissa sanotaan , että liivatteen pitäisi antaa jäähtyä hieman, mutta mulla on tyyli laittaa liivate suoraan taikinan joukkoon. Mun mielestä se ei vaikuta muuhun kuin siihen, että taikinasta tulee kiiltävämpi :).



Sitten vaan suklaamassa keksipohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään. Saa olla jääkaapissa noin tunnin.



Kun noin tunti on kulunut aletaan tekemään mansikkaosiota. Mansikkakermaa puoli purkkia vaahdoksi, siihen lisätään rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa sekä puoli purkkia uutta Valion makea mansikkarahkaa. Kannattaa maistaa tässä välissä ja lisätä sokeria jos haluaa massasta makeampaa  .Sekoitetaan. Sen jälkeen loput 6 kpl liivatetta laitetaan joukkoon, samalla tavalla kuin suklaaosioonkin.



Minä lisäsin vähän punaista elintarvikeväriä taikinan joukkoon, jotta massasta tulee pinkimpi. Ja oih, siitä tuli niin kauniin pinkki :)



Sitteen vaan massa kaadetaan hyytyneen suklaaosion päälle ja laitetaan jääkaapppiin hyytymään ennen koristelua ja syömistä.



Valmiin kakunhan  voi koristella omalla tyylillä. Minä laitoin tuoreita mansikoita kakun päälle. Ah, oli hyvää. Tuosta kuvasta ei näy kunnolla tuota suklaaosiota mutta kyllä se siellä on :)

Aurinkoista maanantaita kaikille :) !

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit