Kana-chilikookoskeitto nuhanenälle :)
Se on semmonen juttu, että flunssa meinaa jyrätä alleen. Oon tänään juonut finrexiniä, imeskellyt strepsilssejä ja käyttänyt nenäkannua. Sitten iski nälkä ja oli pakko tehä keittoo joka maistuu "joltain" ja on vielä hyvääkin. Päädyin sitten tollaseen kanakeittoon joka on maustettu reilusti chilillä ja valkosipulilla. Nam. Keiton tein ihan omasta päästä ja tässä ohje (joka on kylläkin ihan vaan suuntaa antava) :
Kuva: oma
KANA-CHILIKOOKOSKEITTO (tästä syö varmaan ainakin neljä henkilöö)
- 300g maustamattomia broilerinsuikaleita
- puolikas paprika
-2 porkkanaa
-2 porkkanaa
- puoli purkkia pirkan maissia tölkissä
- 4 valkosipulin kynttä pilkottuna
- 4 dl vettä
- 400 ml kookosmaitoa
- Harissatahnaa oman maun mukaan, minä laitoin 2 tl
- Harissatahnaa oman maun mukaan, minä laitoin 2 tl
- chiliä (joko jauheena tai tuoreena...mulla oli kumpaakin)
- suolaa
- mustapippuria
- paprikajauhetta
- curryjauhetta
Paista broilerinsuikaleita esimerkiksi oliiviöljyllä, hunajalla, paprikalla, pippurilla ja suolalla. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja kuullota pilkottu valkosipuli. Lisää broileri ja ruskista kevyesti. Lisää pilkottu porkkana, paprika ja maissi. Pyörittele hetki öljyssä ja lisää vesi ja mausteet.
Keitä kypsäksi n. 10-15 minuuttia. Lisää kookosmaito. Keitä vielä 5-10 min. Maista, ja mausta lisää tarvittaessa. Ota kattila levyltä ja lisää halutessassi persiljaa tai thai-basilikaa koristeeksi.
Syö hyvällä ruokahalulla :)
Kommentit
Lähetä kommentti