Vapaakaupunki Christiania.


Kun Kööpenhaminaan menee niin ehdottomasti kannattaa käydä tsekkaamassa Vapaakaupunki Christiania. Se alue on aidattu ja sinne ei oo mitään tienviittoja tai et löydä kartasta tätä aluetta. Se vähän niinkuin on siellä mutta se ei oo siellä :) jos tiiätte mitä tarkotan. Kaikki sen paikan tietää ja kun kysyy vaan niin köpisläiset kyllä neuvoo reitin sinne  :)



Tosiaan paikka on aidattu ja "pääsisäänkäynti" on sellainen, että siinä hengaa aina ihmisiä. Ihmisiä menee ja tulee. Christianiassahan on kuvauskielto, mutta mää olin niin ilkee et kuvasin salaa siellä. En kylläkään kuvannut ihmisiä vaan ihan rakennuksia ja graffiteja.



Vaikka ei oliskaan mikää pössyttelijä niin paikassa kyllä kannattaa käydä. Siellä asuu noin 1000 ihmistä ja ne hoitaa sitä aluetta, kasvattaa yrttejä ja hoitaa alueella olevia kahviloita ja myyntikojuja. Kahviloissa on rento tunnelma (ihan siis ilmankin niitä pössyttelijöitä) ja siellä tosiaan ihan avoimesti poltetaan möyhyä joka puolella. Kahviloissa porukka käärii jointtejaan ja juo kahvia ja puhuu paskaa kavereiden kesken. Ihan niin kuin normaalissakin kahvilassa paitse että ne samalla voi pössytellä. Oikeesti, se on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.



Onko paikka sitte turvallinen? Mun mielestä on. Ei siellä tarvinnut mitään pelätä, mutta järki päässä joka paikassa kulkeminen on ihan sallittua! Sanotaan, että pimeällä &illalla kannattaa tietysti olla varovaisempi, mutta aika hyvin siellä heitetään rettelöitsijät pihalle.

Toi vihree talo tossa, oli tyhjillään, mutta siinä on kuulemma kesäisin aina asukkaat. Nyt ovet oli kiinni. Minä tietysti ikkunoista kurkistelin ja haaveilin että josko siitä kesäpaikan itselle tekisin :).



Alueella asuvat tyypithän on hippejä ja toisin ajattelijoita, mutta mun mielestä kaikki kukat saa kukkia kunhan et aiheuta omalla toiminnallas ongelmia muille.



Christianian Pusher Streetillä on myyntikojut jossa myydään kukkaa, ruohoo ja hasista eri muodoissa. Ne on siellä pöydillä...ihan niinku joku möis karkkia !!! Ihan senkin takia siellä kannattaa käydä...kerrankos elämässä sitä pääsee katsoon erilaisia möyhylajikkeita ihan myyntipöydältä ja ihan laillisesti !!! Poliisi käy vapaassakaupungissa päivittäin ja kadulla saattaa kuulua sillon huuto "ost" eli juusto. Se on merkki et poliisi on kulmilla.



Menkää menkää menkää..pilvee ei oo pakko polttaa mutta kannattaa käydä katsoon se alue, se on mieletön. Ja hei, se on vapaakaupunki, voit olla siellä ihan mitä haluat (paitsi hullu joka riehuu;) !!!

Kommentit

Suositut tekstit