Sarppa "the Gordon Ramsay" Love ja hernekeiton salaisuus :)
Päätin keittää hernekeittoa silleen perinteiseen tapaan. Ostin herneitä, huuhtelin niitä kylmässä vedessä ja laitoin ne siten vielä yön yli kylmään veteen. Poistin sieltä "roskat" ja poistin niitä vielä sitten sen liottamisen jälkeenkin. Olin jo päivää aiemmin keittänyt savulihaluita, joista olin tietysti säilönyt sen keitinveden. Ja tietysti säilönyt myös ne luista irti lähteneet lihapalat. Paistoin kuitenkin joukkoon 430g jauhelihaa.
Heitin siis uunipannuun (kattila käy myös hyvin) herneet, 1 litra vettä, 1litra sitä luista tullutta keitinvettä, paistetut jauhelihat sekä savulihansuikaleet. Maustoin keiton suolalla ja mustapippurilla. Annoin hernekeiton syntyä hitaasti, hartaudella ja rakkaudella noin kahden tunnin ajan. On muuten ihan helevetin hyvvää :) !!!
Kommentit
Lähetä kommentti