Tuksu. Season 1 episode 2.

Oi Tuksu Oi Tuksu. Ihan aluksi haluan kertoa sen, että kaikki tämä mitä täällä kirjoitan Tuksusta on totta. Mulla ei oo mitään tarvetta valehdella mistään. Ja seison sanojeni ja kirjoitusteni takana.

Viimeksi jäin kirjoituksessani siihen, että olimme ottaneet promokuvia ja tehneet sinkun Tuksulle. Seuraavaksi sitten suunnittelimme keikkakalenteria. Sovimme, että teemme kesän aikana noin 5-10 keikkaa yhdessä. Tiesimme Tuksun "luotettavuuden" keikkojen hoidon suhteen (eli siis suomennettuna...valitettavasti Tuksulla on huono maine sen suhteen miten tullaan keikoille ja miten ne ylipäätään hoidetaan...Tuksuhan "peruu" keikkansa niin ettei edes ilmoita keikkapaikalle mitään.Tuollainen käytös on todella törkeää kaikkia osapuolia kohtaan!), joten teimme kirjallisen sopimuksen Tuksun kanssa siitä, miten keikat hoidetaan. Nämä on tietysti salassa pidettäviä sopimusasioita, mutta sen verran voi avata tätä, että sopimukseen oli kirjattu ns. sakkorangaistuskohta joka oli sen verran suuri rahasumma, että Tuksu ei uskaltanut olla noudattamatta sopimustamme. Kuitenkin keikat oli pääsääntöisesti Etelä-Suomessa ja bändiläiset asuu Oulussa, niin se olisi tullut kalliiksi bändille jos Tuksu nyt olisi jostain syystä päättänyt vaan olla tulematta keikalle.



Ensimmäinen keikka ei menny mitenkään hienosti. Ennen keikkaaTuksu ja Arto (siinä vaiheessa ne oli taas kimpassa) soitti meidän bändin yhdelle tyypille ja kerto, että heillä ei oo yhtään rahaa ja "et jos me otetaan taksi nii kai sä tuut maksaan sen?". Niille sanottiin, että tulkaa julkisilla jos ei oo rahaa. Kukaan meistä ei tuu maksaan niiden taksia. Tuksuhan tietysti suuttui ja uhkasi ettei tuu keikalle. Noh, eihän siinä vaiheessa tarvinnut muuta kuin mainita sakkorangaistuskohdasta meidän sopimuksesta niin eipä mennyt aikaakaan kun Tuksu (&Arto) suhahti paikalle... taksilla. Ilmeisesti sitten sitä rahaa löytyi siihen taksimaksuun. 

Tuksu vaati takahuoneeseen kuoharia ja saikin pullollisen sitä sinne. Tuksu tykkää ihan selvästi meikkaamisesta ja sutikin naamaansa siihen malliin ettei se kenellekään jääny epäselväksi. Mun mielestä kun ollaan esiintyjiä niin silloin yleisöä pitää kunnioittaa. Ja mun mielestä se kunnioittaminen on ihan pieniäkin asioita. Esimerkiksi se, että ajelee jalka-ja kainalokarvat keikalle. Mää en vois koskaan kuvitella meneväni lavalle ilman suihkua, dödöä ja karvojen ajelua. Tuksun hygienian hoitamisessa on oikeesti ongelma. Miksi se ei käy suihkussa ? Se ei kauheesti auta, että meikataan vanhojen meikkien päälle ja se, että suihkutetaan hajuvettä muka peittämään hajut. Se vaan pahentaa asiaa. En tiedä miksi Tuksu ei huolehdi hygieniastaan ? Johtuuko se yksinkertaisesti siitä asiasta, että se juo niin paljon niin tuommoinen asia jää vähän niinkuin vähäpätöiseksi ? Uskoisin niin.



Noh, sitten itse keikkaan. Tuksu ilmoitti vähän ennen lavalle menoa, että hän ei muista "hei johanna"-biisin sanoja....että oisko meillä sanoja siihen. Onneks meidän bändin toinen laulaja oli ollut kaukaa viisas ja kopioinut sanat paprulle, jotka sitten voitiin antaa Tuksulle. Tuksu ei ollut harjoitellut biisiä ollenkaan vaan luuli, että livebändin kanssa vaan mennään lavalle ja lauletaan. Eihän se ihan niin helppoa ole. Onneksi minä oli tajunnut harjoitella Tuksun biisiä niin pystyin laulamaan "taustalla" tätä biisiä. Mutta kyllähän yleisö huomas tilanteen. Eihän yleisöä voi pitää tyhmänä. Jos haluaa olla laulaja niin sen eteen pitää tehdä ihan helvetisti töitä. Omaa ääntä pitää harjoittaa ja omaa kroppaa kuunnella. Mutta Tuksu ei tee kumpaakaan. Tuksu kuvittelee, että on kaiken tämän yläpuolella, että se riittää kun menee vaan ja liikuttaa vähän suuta. Mutta pakko kyllä sanoa se, että itse en ikinä enää näinä päivinä maksais Tuksun "showsta", että kyllä se yleisökin voi vähän syyttää itseään, että maksaa sellaisesta känniörvellyksestä.

Keikan jälkeen alkoi sitten vähän erilainen show. Tuksu hermostui Artolle taas jostain ja heitti Artoa korkokengällään päähän. Artoa tietysti vitutti, mutta ei tehnyt mitään muuta kuin jatkoi juomista :). Tuksu oli ihan hullun vihainen koko ajan ja kaikki oli päin persettä. Loppujen lopuksi joku kauniisti ohjasi Tuksun ja Arton ulos baarista. Kuulimme Artolta sitten myöhemmin, että he olivat ottaneet taksin ja kummallakaan ei ollut ollut rahaa.Tuksu oli vaan lähtenyt taksista &kävellyt sisälle kotiinsa ja jättänyt Arton taksiin. Arto oli saanut laskun, jota ne ei kyllä ihan varmasti oo koskaan maksanut. 



Mää oon monesti miettinyt et mikä Tuksua vaivaa ? Miksi se on ilkee ihmisille ? Miksi se ei välitä kenestäkään muusta kuin itsestään ? Miksi se on niin ylimielinen ja kohtelee ihmisiä kuin roskaa ?

Oon miettinyt myös Tuksun alkoholismia. Tuksuhan on alkoholisti. Ja se pahenee vaan vuosi vuodelta. Tuolloin kesällä 2011 en nähnyt Tuksua kertaakaan selvinpäin. Mutta jotenkin siinä oli edes jotain yritystä. Nykyään siinä ei oo mitään yritystä vaan Tuksun elämä näyttää olevan pelkkää alamäkeä vaan. Ja kyllähän se sen ulkoinen habituskin kertoo paljon. Minä kyllä hieman peräänkuuluttaisin myös Seiskalehden moraalia. Seiskahan on Tuksun työnantaja. Näin monet sopimukset mitä Tuksu oli tehnyt Seiskan kanssa. Tuksuhan pitää tärkeitä papreitaan ihan vaan niissä sen hellokittylaukuissaan. Arkistointi. Mitä sen on? Mutta siis Seiskaan...Seiska edesauttaa Tuksun alkoholismia. Maksaa sille palkkaa ja juottaa sitä känniin. Sitten vähän haastatellaan siihen päälle. Eli siis Seiska hyväksikäyttää Tuksun heikkoutta. Mun mielestä se on moraalisesti väärin.

Tuolla samaisella keikalla oli takahuoneessa Tuksun jotain kavereita sen entiseltä työpaikalta. Siis sieltä jostain strippiluolasta. Ja se yks mies kertoi mulle, että muistaa kun Tuksu oli sillon parikymppisenä sanonut, että tekee kaikkensa että hänestä tulee julkkis. No siitä on tullut julkkis, mutta ei ihan sellainen minkäläinen Tuksu ois halunnut olla. Tuksu on yrittänyt pitää tätä glamourelämää yllä, mutta kyllä nuo kulissit on tippuneet aikapäiviä sitten. Tuksustahan huokui ulospäin sellainen ihan mieletön pokka. Sellainen pokka, että itse ajattelin "et miten se kehtaa". Tuksu pystyy ihan pokkana sanomaan esim. nämä kuuluista sanat "et sä tiedä kuka mä oon?" ja sen jälkeen vaatimaan pulloa kuoharia, ilmaiseksi, tietenkin. Mää en tiedä onko se hävytön vai mitä se on? Ajatelkaa sellainen tilanne että sua vituttaa ihan hulluna ja oot just tapellu sun puolison kanssa, sit tulee tyyppi kameran kanssa ja haluaa ottaa susta kuvan. Pystytkö vetämään roolin päälle ja hymyillä siinä kuvassa niinku mikään ei ois vikana ? Tuksu kykenee siihen(tai oikeestaan kykeni...ei se enää kykene jos katsoo uusimpia siitä otettuja kuvia). Tuksu on pystynyt luomaan itselleen roolihahmon, mutta se roolihahmo on kyllä jäänyt pahasti päälle. Niinku aiemmassa kirjoituksessa sanoin, näin Tuksussa sellaista normaalia ihmisyyttä ja inhimillisyyttä meidän yhteistyön aikana kerran.Kerran.Ajatelkaa.



Mun on pakko katkaista tää tarina nyt tähän tai tulee muuten ihan järkyn pitkä postaus. Mutta lisää on tulossa. Vielä on paljon kerrottavaa :) !

Kommentit

  1. Taitaa kirjoittaja olla vähän kateellinen kauniin JOhannan laulutaidoille ja upeille hiuksille, arvelen ma.

    VastaaPoista
  2. Lahna, onko tuo sarkasmia? Onhan se tietenkin, ei kai kukaan voi tosissaan tuollaista sanoa, jos kerrotaan asioista totuudenmukaisesti.

    VastaaPoista
  3. tämä nainen on yllättävän järkevä, noin niikun naiseksi. uskottavaa tekstiä.

    VastaaPoista
  4. Tottakai Laupea Lahna sanoo tuon vitsillä, lukekaa hänen omaa vittuilublogiaan Tuksusta :D

    VastaaPoista
  5. Tää totuuden tuuba on mulle kuin mustaa makkaraa, na-mi-a.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus vaan tulee sellanen olo et on pakko päästää kaikki ulos :) juu nou :) olla vähän niinku totuuden torvi :) puspus

      Poista
  6. Ihan samalla lailla kuten seiskalehti teidän bändikin toimi moraalittomasti tehdessään yhteistyötä Tuksun kanssa. Rupesitte sen kanssa kimppaan vaan saadaksenne bändillenne nimeä vaikka tiesitte että mikään maailman tasapainoisin ihminen ei ole kyseessä. Ja tekin toimititte hälle takahuoneeseen skumppaa. Ja sitten vielä avaudut täällä.

    Sanoisin että pata kattilaa soimaa ja säälittävää jengiä. Haaskalle haluat sinäkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näinhän me tehtiin...haettiin bändille vähän nostatusta kun ei muutakaan keksitty :) ja ei todellakaan tiedetty, että Tuksu oli/on niin alkoholisoitunut/sekakäyttäjä vaan se tuli aika selväksi vasta siinä "matkan aikana". Kyllä me jälkeenpäin paljonkin puhuttiin, että mikä on meidän (siis bändinä) moraali ja missä menee raja hyväksikäytölle, mutta minkäs teet kun paska on jo housussa.

      Miks muuten oot täällä mun blogissa lukemassa mun tekstiä :) ???

      Poista
    2. Ja ei muuten KERTAAKAAN toimitettu takahuoneeseen sille skumppaa...kyllä sillä oli oma raideri ja meillä bändillä ihan oma :)

      Poista
  7. En tiedä kumpi on säälittävämpi: sinä ja teidän bändi vaiko Tuksu. Taitaa mennä aika tasoihin vaakakupit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullakin on oikeus mielipiteeseesi ! Ja se olkoon tuollainen !

      Poista
  8. On ihan ymmärrettävää, että väki alkaa pikkuhiljaa kertomaan kokemuksistaan Johannan kanssa, koska se meno on niin räävitöntä. Eipä varmaan mene kauaakaan enää, että Juliakin herää alkoholisumustaan ja tajuaa mille teille isosisko on vienyt ja avautuu siitä kaikelle maailmalle.

    Vähän turha syyttää Sarppaa noista Jossun jutuista tai hyväksikäytöstä. Tuohon aikaan tuo esiintyminen oli Johannalle se ykkösjuttu, ja ihan itse lähti siihen mukaan. Ymmärrän todellakin, että kirjoittajaa vituttaa jos yhteistyö tarkoittaa toiselle osapuolelle pelkästään sitä että muut siivoo koiran paskaa matoilta, makselee ties mitä taksimatkoja milloin minnekin ja kustantaa vielä viinat perään.

    VastaaPoista
  9. "Johanna ASTUU auton ratissa koko videon ajan"

    Näätätoimitus keksinyt hauskan kirjoitusvirheen.

    VastaaPoista
  10. Jos Seiska pyrkii hyötymään Tuksusta, niin sinähän itse teet aivan samaa. Tämän roskan kirjoittaminen ei auta Tuksua mitenkään, eikä ketään muutakaan. Sama kuin potkisi maassa makaavaa, ja lisäksi kalastelet tällä suosiota blogillesi. Aivan turha kritisoida seiskaa, kun olette samassa veneessä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä tämän kanssa.

      "Eli siis Seiska hyväksikäyttää Tuksun heikkoutta."
      -Itse teet täysin samaa. Haukut täällä julkisesti koko kansan sylkykuppia, säälittävää. Aika monelle on varmaan selvää että tuksu on juoppo, ei sinun tarvitse siitä yrittää uutta juttua vääntää..

      Poista
    2. Kiitoksia molemmille mielipiteistänne ! Minulla on oikeus kirjoittaa asioista mistä haluan ja teillä on oikeus mieipiteisiin kirjoituksistani ! win-win ;)

      Poista
    3. Bloginpitäjän pokka ei silti riittänyt kommentoimaan noita mielipiteitä, itse ole samaa mieltä. Säälittävää lyödä lyötyä, ja yrittää hyötyä sillä.

      Poista
  11. Toi hygieniajuttu oli kans Johannalle jotain ihan tuntematonta jo sillon 1999 (kuten toista postausta kommentoin). Silloin veruke suihkussakäymättömyydelle oli se, että sen rusketus lähtee. Ihan kirkkain silmin hän vakuutti, että ihoa ei voi kuoria ja suihkussa ei voi käydä niin usein, ettei rusketus lähde. Faktahan on, että se rusketus koostui kyllä aika monesta muustakin asiasta, kun auringon säteiden aiheuttamasta päivettymisestä...

    VastaaPoista
  12. Kun Tuksu on tunnetusti pitkävihainen kohukaunatar niin eikö sinua pelota miten koston luputiini potkaisee?

    Tapaamisiltakaan kun ei voi välttyä, Suomen musiikkipiirit ovat niin pienet että väkisin tulee yhteisiä festarikeikkoja tai joku perkele tilaa teidät tuksun lämppäriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuksu voi haukkua mut, hakata mut (mut joutuu kyl siitä vastuuseen) ja vaikka soitella niitä kuuluisia yöllisiä haukkumapuheluita, MUTTA nämä mun kirjoitukset on totta ja pysyn niiden takana. Ja tuskimpa me bändin kanssa lähdettäis Tuksun lämppäriksi...tai siis ei todellakaan lähdettäis....ei mistään hinnasta. Jos mää Tuksuun jossain törmään niin sanon "moi" ja katotaan sit miten käy :) Ei mulla oo sitä vastaan mitään, mutta ei se mun kaverikaan ole !!!

      Poista
  13. Ilman Tuksua kukaan ei olis kuullut teidän typerästä pikku bändistä mitään. Haaskalla olet. Oksettavaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit