Kreikkalaiset lihapullat ja ämböliivobol tsatsikikastike :)

Hejpådig kamut ! Tänään on ollu taas paastopäivä ja pakko taas todeta, että ei oo tehnyt tiukkaa. 5:2 dieettiä noudattavan ei kannattais paastopäivinä kauheesti urheilla, mutta mää oon sen verran dump ass että menin salille. Tein kuitenkin siellä kevyemmän treenin mitä normaalisti. Salin jälkeen oli kyllä niin nälkä, että pinaattikeitto (400g pakaste=380kcal) oli mieletön makuelämys :). Tänään tein huomista varten kreikkalaisia lihapullia ja tsatsiki kastiketta. Tiedän, että ne on hyviä, koska oon ennenkin niitä tehnyt ja rakastan kreikkalaisia makuja muutenkin. En ottanut kuvia tekovaiheessa, joten joudutte tyytymään googlen kuvahaun kuviin :).

Reseptit kuitenkin teille jaan tässä. En taaskaan muista, että mistä oon aikanaan reseptit saanut, joten sitä alkuperää ei nyt sitten ole. Näitäkin lihapullia voi maustaa omien mieltymysten mukaan, joten en mainitse ohjeessa kuin mustapippurin ja suolan :) (mulla on Kreikasta tuotuja mausteita, joita oon heitellyt tän lihapullataikinan joukkoon)



Kreikkalaiset lihapullat:

1 dl fetakuutioita
1/2 dl mustia oliiveja
3 valkosipulia
1 purkki tomaattipyrettä
400g jauhelihaa
1 keitetty peruna
mustapippuria+suolaa hyppyselliset
omia mausteita
loraus öljyä


Hienonna fetakuutiot kulhossa haarukalla ja lisää sinne valkosipulit ja oliivit pieniksi pilkottuina. 
Sekoita tomaattipyreetä mukaan. Laita joukkoon vielä jauheliha, peruna, loraus öljyä ja mausteet. Sekoita hyvin. Paista uunissa 200° noin 20-25 min. Voi myös paistaa pannulla halutessaan :) Tarjoile lihapullat tsatsikikastikkeen, keitettyjen/uuniperunoiden ja raikkaan vihersalaatin kanssa. Juomaksi sopii vesi tai valkoviini :)



Tsatsiki:

puolikas kurkku
1/2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
400g turkkilaista jogurttia
n. 2tl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
(minttua jos haluaa)


Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola. Valuta 15–30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja turkkilainen jogurtti.Mausta sitruunanmehulla, pippurilla (ja mintulla). Anna tsatsikin vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Tsatsiki sopii kasvisruokien, kalan tai lihan lisäkkeenä. Aaah, eikun nautiskelemaan :)




Kommentit

  1. Kiitos reseptistä - näitähän oli heti pakko kokeilla! Ja niin hyvää tuli, että meidän perheen pääkokkikin (mies) tokaisi, että näitä saat tehdä useamminkin! :D Sen verran vielä muokkailin, että käytin karitsan jauhelihaa - nam nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää "pullat" on kyllä tosi hyviä :) ja pitää kokeilla joskus tuolla karitsan jauhelihalla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit